stay hungry, stay foolish

actie vóór de mac

Gister was het voorpagina nieuws op de Metro, de gratis OV krant. De Mac is óók gevoelig voor virussen en ander gespuis, althans dat zegt een anti-virus bedrijf. Mooie reclame voor deze softwareboer, maar slechte reclame voor de Mac. Helemaal omdat het op niets is gebaseerd, de Mac is en blijft nog steeds veilig. Ik ben realistisch genoeg om de weten dat er vast wel eens iets fout kan gaan, maar in ieder geval zoveel minder dan op een Windows computer.
Door de onterechte bejegenis richting Mac, zit de site MacFreak te broeden op een tegenactie. Je kunt nu al een mailtje sturen naar de redactie van de Metro, maar dat is behoorlijk mosterd na de maaltijd en een beetje suf. Ik hoop dat ze een dezer dagen een ludieken tegenactie hebben bedacht.

  • Ik denk dat de veiligheid van de Mac voornamelijk met het marktaandeel te maken heeft. Kijk maar naar FireFox en spyware. Marktaandeel klein dus wordt er geen spyware voor geschreven. Marktaandeel stijgt dus wordt het ook aantrekkelijker er iets voor te schrijven en vallen kwestbaarheden eerder op. Zo zal het ook met Mac gaan denk ik.
    Maar ook dit is op niks gebasseerd :-D