stay hungry, stay foolish

de zaak: ‘koppig paard’

Zaterdagavond naar de verjaardag geweest van Coolkast01’s vriendin. Laat naar huis dus, 412 was net een paar minuten in de auto gesprongen om richting hui te crossen. Tot halverwege het dorp [Usquert] 412 weer terugrijd en ons aanhoudt. Of ik direct de politie wilde bellen, er liep een paar los bij de provinciale weg. Een 80 weg waar menigeen ‘s nachts 120 rijdt. Een gevaarlijke situatie dus.
Ik bellen met 112 en binnen 12 sec. contact met de meldkamer van de politie in Groningen. Ze stuurden direct een auto die kant op.
412 Probeert het paard met zaklampgebaren van de weg af te brengen, terwijl ik het dorp in ga, op zoek naar een eigenaar. In het dorp lag namelijk paardepoep, vlak bij een huis met een renbak. Niemand deed open na aanbellen dus weer richting het paard.
De politie was er inmiddels en ‘paardenfluisteraar’ 412 had het beest inmiddels bij de teugels vast.

Plan 1, het paard vastzetten.
Ik leg een sleepkabel om een boom en aan de halster van het paard vast klikken, tot dat het paard van mening is dat dat helemaal niet gaaf is. Het koppige paard wordt wild en scheurt in een ruk z’n halster kapot. Einde plan 1.

Kort daarna kwam een andere agent met de eigenaren aan, die het beest uiteindelijk met een stuk touw weten te vangen, na zelf eerst 3 a 4 meel op de grond te worden geworden door het koppige beest.

Al met al ruim een uur bezig geweest. Balend dat ik geen goede foto ervan heb kunnen maken met m’n telefoon en moe terug naar Groningen gereden voor een verdiende nachtrust.
Tot zover een eigenaardige afloop van de zaterdag.

2 Responses to “de zaak: ‘koppig paard’”

 1. 412

  Het was uiteindelijk best een leuk avontuur, eigenlijk waren we nog uitgenodigd om wat te komen drinken bij de eigenaar, maar ik had em wel hangen zullen we maar zeggen, Heb meer dan een half uur met dat paard gepraat. En die zegt niet echt iets terug zullen we maar zeggen.

  Reply
 2. coolkast01

  Hmmm, en ik hier in Bosnie maar verkondigen dat er nooit iets gebeurt in Usquert.

  Jammer, maar he is toch een leuk nieuw vejaardag verhaal. Eens at anders dan auto’s en verzekeringen.

  Reply

Leave a Reply

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS