stay hungry, stay foolish

TX-GF-80

Wie de klootzak die in deze auto rijdt tegenkomt , mag hem in elkaar rossen.
Het is een Opel Zafira achtige auto, blauw/paarsig van kleur.
Siglalement van de eikel: licht bruine huidskleur [PMS middenoosten bruin], kleiner dan mij, zo’n 1,80 m. Beetje zo’n standaard opgefokte Turkse scooter rijder met veel goud om de nek.

Het verhaal; ik fiets van het werk naar huis, wordt bruut afgesneden, door een te hard optrekkende auto. Ik weer af met m’n arm en raak daarbij z’n achterruit.
Zover niets aan de hand, dacht ik, echter een voetganger zegt me dat de persoon in kwestie om is gedraaid en achter me aan komt rijden. Mmh, andere situatie, maar ik blijf gewoon door fietsen.
Bij m’n huis aangekomen zet ik netjes m’n fiets neer en dan gebeurt het, de argesieve man stapt uit en begint te vloeken en te tieren.
Als ik daarop probeer te antwoorden door de situatie uit te leggen in net ABN, wordt ik ervan beticht niet normaal nederlands te spreken, moet hij zeggen.
De man komt met z’n stinkende bek steeds dichter en dichter bij en blijft tieren.
Na dit gezellige gesprek, loopt ie naar z’n auto en pakt er een bierflesje. Altijd handig om bij je hebben toch? Loopt weer op me toe en vraagt of ik die wel eens op m’n kop heb gehad, jammer voor de man, die moet ik ontkennen.
Op de vraag of ie m’n ‘bek’ ermee moet opensnijden, moet ik wederom ontkennend antwoorden.
Hoewel het ventje een kop kleiner is dan ik, moet ik eerlijk zeggen behoorlijk te hebben getrild op m’n poten. Maar zo’n gast pak je ook niet aan als je niet 100% zekerheid van slagen hebt.

Na nog een 26 tal verwensing en argesiefe lichaamstaal, van zijn kant loopt ie weg. Ik dacht dus dat ik rustig m’n fiets kon binnenzetten. Niet dus.
Tijdens het afdalen van de trap richting de kelder, komt het 33 cl flesje Heineken zonder mijn medeweten door de lucht vliegen. De boef [red; de man was een boef] gooit het flesje van zo’n 7 meter afstand richting mij. M’n redding is dat ik m’n rugzak achterop had en het flesje daar dus op lande. Moet er niet aan denken wat er was gebeurt als het een slecht gooier was geweest en het met de bodem op m’n achterhoofd terecht komt. Bah.
Ondertussen ligt het bier nog beneden, wacht ik op de politie die nog even langs komt en bedaar ik alweer behoorlijk.
Heerlijk zo’n weblog :-)

Update: Politie is net weg, ik kan dus 2 dingen doen.
Niets of aangifte doen. Nadeel van het laatste is dat hij weet waar m’n bed slaapt.
Ik ga er goed over nadenken en een lekkere frisse Heineken op de afloop drinken.

5 Responses to “TX-GF-80”

 1. 412

  Ik ben altijd al voor Grolsch geweest. Gezien het feit dat er meerdere mensen in het gebouw wonen, kan hij nooit weten waar je bed slaapt zal ik maar zeggen. Laat je niet bang maken en doe dus gewoon aangifte. Maar dat is dan weer mijn mening.

  Reply
 2. Macfan

  ikzelf ben een tamelijk rancuneus ventje. En zou dus geen seconde twijfelen. Doe je burgerplicht, Buxx. Aangeven die handel.

  Reply
 3. Gysta

  Ach ja, grote stad he.

  maar zoals de rest ook al zei. gewoon aangifte doen.

  Reply
 4. hielke

  :(
  ben je inmiddels al een beetje bij gekomen?
  Je kan natuurlijk een foute kleur/afkomst indelende opmerking plaatsen, maar ja, daar schiet je ook niets mee op.
  Heb je inmiddels al besloten wat te doen?

  Reply
 5. Ritsert

  Direct aangifte doen!
  Al was het alleen maar om er voor te zorgen dat ie niet denkt hiermee weg te komen, en de volgende x misschien echt door het lint gaat. Heeft iemand anders misschien zijn hoofd kapot, had jij kunnen voorkomen….

  Reply

Leave a Reply

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS