stay hungry, stay foolish

Da Vinci Code

Na de film Saw, heb ik vannacht in bed de laatste pagina van de Da Vinci Code omgeslagen en naast me neer gelegd.
En ik snap de ophef niet over het boek. Ik ben er juist aan begonnen, na al tijdens geen dik boek meer te hebben aangeraakt, maar het stimuleert me niet echt.
Een ieder die zo hylarisch was en al die extreem positieve recensies zijn wat mij betreft zwaar overdreven. Wat een kut eind zeg!
Net als films met zo’n fucking open eind die nergens toe leid, daar heb ik ook een hekel aan. Een verhaal moet een begin hebben, dat is vaak niet zo’n probleem zijn. Maar een verhaal moet net zo goed een leuk, goed, spannend of orgineel eind hebben. En dat is het nu net waar het deze flutroman aan ontbreekt, bah.

3 Responses to “Da Vinci Code”

 1. Max

  Dat had ik je al van te voren kunnen vertellen. Sterker nog, dat _heb_ ik je ook verteld. Nou ja, jij en de rest van de wereld. =]

  Een boek dat al helemaal is geschreven op een deel II, dat suckt als een nieuwe stofzuiger.

  Reply
 2. admin

  “Ach, zo SUPERGEWELDIG is het boek nou ook weer niet. Niet superslecht ook, hoor, en er worden zeker hele interessante theorieen en weetjes uitgedeeld, dus vermakelijk is het allemaal wel.

  Ben benieuwd hoe ze het gaan verfilmen.

  on June 3rd, 2005 at 23:48 edit from Max”

  Check =] Ik had naar je moeten luisteren…

  Reply
 3. 412

  Een open einde is wat je tegenwoordig bij alle boeken tegenkomt. Je mag het dan een flutroman vinden, als je een boek kan schrijven dat sinds de start van de verkoop in Nederland de top 10 niet verlaten heeft, dan mag je jezelf een goede schrijver noemen. En dan is het wel een goed boek. Het is alleen niet te doen om dit boek te lezen in etappe’s. Als je dit boek leest, dan moet je dat eigenlijk binnen een week uit hebben. Anders kun je net zo goed van voren weer beginnen. Je komt dan nooit goed in het verhaal en vind het dus een slecht boek.

  Tippie mijnerzijds, lees het nog eens, alleen val dan niet elke keer in slaap, maar pak het boek op een druilerige zondag over een aantal maanden.

  Reply

Leave a Reply

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS