stay hungry, stay foolish

Douane jaagt op zonnebloemolie

Wat krijgen we verdomme nu, net nu goede vriend 412 z’n Berling heeft
afgetankt met zonnebloemolie krijgen we dit. Het is al te duur om auto
te rijden, wil je het voor jezelf wat goedkoper maken komen ze weer met
iets nieuw. Je mag dus niet zelf bepalen wat je met je auto doet? Ik
zou graag de reden weten van deze ongein.
via: autotelegraaf.nl

Is er ook al iets wat in m’n bezine wagen kan?

EDIT: Mijn oplettende vrienden wijzen me op de reactie onder het
artikel, daarin wordt de korte uitspraak van de Telegraaf netjes
toegelicht en genuanceerd. Het is allemaal niet zo zwart/wit, zoals
wordt gezegt in de titel.

5 Responses to “Douane jaagt op zonnebloemolie”

 1. Coolkast01

  Eerst ff verderlezen.
  Reactie:

  Gaag wil ik reageren op de uitspraken van Renee Westdorp namens de Nederlandse douane. Ze heeft inderdaad gelijk dat er accijns moet worden betaald over brandstoffen als LPG, diesel en benzine. Echter, zoals de douane zelf al aangeeft op haar website , betreffen het hier louter minerale brandstoffen. Zonnebloemolie is een plantaardige brandstof, waardoor het niet als minerale brandstof valt te classificeren. Dus hoeft hier geen accijns over te worden betaald. Het is bij de Nederlandse wet helemaal niet verboden om alternatieve brandstoffen te gebruiken (sterker, binnen de EU zijn er regels waarin Nederland verplicht is te zorgen dat minimaal 5% van het totale wagenpark op alternatieve bandstoffen rijdt) dus is het verre van ilegaal. Irritant voor de staat dat de staatskas er niet op vooruit gaat, dat is wat anders. Ze mogen overigens ook geen accijns gaan heffen op de zonnebloemolie, maar da’s weer een ander verhaal.

  Jochem, Breda

  Reply
 2. 412

  Er staat als reactie op het artikel van de auto telegraaf dat het niet illegaal is, omdat het namelijk geen minerale brandstof is. En dat de nederlandse staat er voor moet zorgen dat minimaal 5% van de auto’s op alternatieve brandstoffen moet rijden. Hier lul je je nog wel onderuit dus.

  Reply
 3. Coolkast01

  Daar komt bij. voor ze je ergens voor kunnen straffen moet er een wijziging komen of de regels moeten op papier staan en bekend worden gesteld. Is ook nog niet gebeurt, dus hoe moet je in …’s naam weten dat het niet mag???

  Reply
 4. pindabroodje

  Gister avond reed ik een stukje achter 412 aan en ik denk dat ze je kunnen pakken op stank overlast. Het was net een rijdende frituurpan.

  Reply
 5. JINX

  Mensen, dit is toch te gek voor woorden!…..als je in je tank zeikt….mag dat wel…..totdat je auto erop kan rijden. Dan moet je zelfs accijns dokken over je eigen Urine??!!…en maar volhouden dat die hoge prijzen voor het milieu zijn ipv de schatkist! Nee, ik rij PPO en daar mee uit. Ik meng eerst een procentje of 10-15, en bouw het uit tot veeeeeel meer, BELOOFD!

  Reply

Leave a Reply

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS