stay hungry, stay foolish

FreeBSD logo

Het bekende duiveltje van FreeBSD Project, een UNIX versie (zo beter Max?), moet het ontgelden voor een strak nieuw logo. FreeBSD is open source, dus ook het logo is ontworpen door iemand uit het publike, hoewel de beste man er weel $500 mee heeft gewonnen.
freeBSD logo

4 Responses to “FreeBSD logo”

 1. Max

  Buxx! Snel! Ga dat corrigeren! FreeBSD (of welke BSD ook) is absoluut geen Linux-distributie! Snel! Fixen voor je de horden over je heen krijgt! =]

  Afgezien daarvan zuigt het nieuwe logo tonnen aarsch. Misschien leuk als MSN-emoticon, maar het ouwe duiveltje had veel meer herkenbaarheid. What’s next, Linux dumpt Tux voor een zwart-wit knikkertje? Apple zet het appeltje aan de kant voor een zilverig knikkertje?

  Knikkertjes zijn voor kids.

  Reply
 2. Max

  Oh, ik zie dat het duveltje wel blijft, maar dat dit logo gebruikt gaat worden als logo. Oh ja. My bad.

  Blijft een stom knikkertje, natuurlijk =]

  Reply
 3. admin

  Ik heb er UNIX van gemaakt Max, klopt het zo weer.
  Zover ik weet is Darwin, de ondergrond van Mac OSX ook op FreeBSD gebasseerd, toch.

  Reply
 4. hielke

  Nou buxx, het kan aan mij liggen. Maar een BSD is niet een UNIX variant. In de begintijd van UNIX/BSD hebben de bedrijven AT&T, Bell Labs en de Berkeley Universiteit samengewerkt aan het ontwikkelen van een gezamelijk besturingssysteem voor mainframes.
  Na een meningsverschil over de opbouw van het systeem is de Berkeley Universiteit hierbij weggestapt. Deze universiteit heeft hun eigen BSD systeem opgezet, waarop FreeBSD – en dus ook Darwin – gebasseerd zijn.
  Linux is gebasseerd op UNIX wat dus door AT&T en Bell Labs is ontwikkeld.

  Reply

Leave a Reply

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS