stay hungry, stay foolish

legaal fims delen

Dat films delen illegaal is weet inmiddels iedereen. Zelfs je oma van 93 weet dat dat eigenlijk niet mag, althans het delen ervan niet. Het binnenhalen schijnt nog steeds legaal te zijn. Maar dat er meerdere manier zijn om aan je dosis films per week te komen blijkt door dit initiatief, met een licht commerciële inslag.
Je vult twee lijsten in op deze site. Eentje met de films die in je kast staan en eentje met films die je nog wilt zien. De makers van de site combineren beide en vragen aan jou €1,- om te bemiddelen tussen de vragende en aanbiedende partij. Even simpel als eenvoudig. En op zich zou het ook moeten en kunnen werken, enkel jammer van die euro die ze ervoor vragen. Nu zou ik in eerste instantie denken dat ze die er op verdienen, maar ze zullen wel wat aan kosten hebben voor het verzenden van de CD’s en DVD’s. Als het in een envelopje past hebben ze dus 51 cent winst minus nog wat voor een beschermend envelopje.

Maar best een mooi systeem, dit kan wel kans van slagen hebben, mist er genoeg mensen gebruik van gaan maken natuurlijk. Maar si dat niet zo met elke website die iets aanbied? En zoals het tegenwoordig in web 2.0 land hoort, is deze dienst uiteraard eerst in beta.

Leave a Reply

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS