stay hungry, stay foolish

lenen via internet

Een niet heel erg logische combinatie, internet en geld lenen, althans als we die irritante banners van al die leen bedrijven even achterwegen late want die classificeer ik graag als spam. maar toch willen de mensen achter Zopa het mogelijk maken om mensen met geld te veel en mensen met geld te weinig bij elkaar te brengen. Door middel van een ingenieus systeem is het mogelijk dat mensen met teveel geld hun fortuin aanbieden tegen een rente en een looptijd die ze zelf bepalen. De andere kant van de leden kan een keuze maken uit de aanbiedingen en zo kan een deal gesloten worden. Zonder bank en hopenlijk ook nog eens goedkoper.

Klinkt mooi, maar wat als ieman leent en vertrekt met dat geleende geld naar het verre verre buitenland? Volgens de heren achter Zopa is dat niet zo’n risico, aangezien het geld dat iemand uitleend verdeelt wordt onder vele mensen die het nodig hebben. Het risico van een fiasco wordt zo verspreid en zal er altijd geld over blijven. Althans, dat zeggen ze.

Wederom een mooi idee en fantastisch uitgewerkt qua site, vorm en verhaal. Ook voor dit project ben ik benieuwd of het gaat werken, echter waarom ook niet. Waarom altijd vasthouden aan die oude tradities van banken en andere gevestigde zaken. Doorbreek de sleur en probeer eens iets nieuws, het internet bied die mogelijkheid.

2 Responses to “lenen via internet”

  1. hielke

    Ik kan me niet voorstellen dat een normaal denkend mens aan deze onzin mee doet. Zou jij dat vertrouwen?

    Reply

Leave a Reply

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS