stay hungry, stay foolish

Macworld 2006, het nieuws

Het is weer voorbij, het moement van de waarheid voor alle Apple fans, de toespraak van Steve Jobs. De keynote is ook online site te zien (traag door drukte momenteel). Maar om kort te gaan, het belangrijkste nieuws:

  • De powerbook verdwijnt qua naam, hij gaat in het vervolg door het leven als MacBook Pro en wordt voorzien van een Intel processor waardoor ie een dualcore chip heeft. Hierdoor zijn hogeren snelheden mogelijk en wordt is tot 4x sneller als de powerbooks die hij vervangt.
  • iLife is geupgrade naar ’06. Onder andere iPhoto schijn enorm veranderd te zijn, het kan nu tot 250.000 digitale foto’s aan. Nog even door fotograferen dus voordat ik tegen deze grens aan ga lopen.
  • iWeb is de nieuwe applicatie in de iLife serie waarmee je eenvoudig website kunt maken. Nadeel is wel dat je een .mac account nodig hebt en die kost weer geld.
  • Een afstandsbediening voor de iPod. als je die in de 5e generatie iPod of de iPod nano prikt verschijnt er een radiomenu en is jde iPod een FM radio geworden. Blijkbaar zat dat al in de software van de iPod gebakken.
  • Verder zal de overstap op Intel worden gestart in juni en hopen ze bij de computerbouwer uit Cupertino eind 2006 helemaal over te zijn.

Afgezien van het Intelverhaal niet echt veel spannends onder de zon. Geen eigenwijze nieuwe richting die ze met het bedrijf opgaan. Geen heftige nieuwe gadgets. Maar dat kan ook komen omdat ik geen geld heb voor de nieuwe Power MacBook Pro.

Leave a Reply

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS