stay hungry, stay foolish

ouderwetse geldklop methode

Ik krijg zojuist een brief van ene TG-Online met onderaan een acceptgiro voor 284,41 (orgineel bedrag, hebben ze vast blind gegokt). Veel geld, maar voor dat geld krijg ik dan wel een hele mooi vermelding op hun website. Een site die er niet uitziet, technisch niet werkt en niet te vinden is met een zoekmachine met toepasselijke zoektermen. Een ouderwets staaltje van geldklopperij, ik dacht dat deze methode nu inmiddels wel op was.
Stuur 1.000 willekeure mensen cq. bedrijven een acceptgiro en als er al 10 op reageren door te betalen dan loont het. Als dat klaar is, kun je de maand erna hetzelfde truckje weer doen en weer en weer.

En toch maakt het me nieuwsgierig, wat zit er achter en hoe reageren ze en hoe komen ze aan m’n gegevens. Dus ik ben het nummer. Eerste keer in gesprek, tweede en derde keer ook. Geeft al een beeld van de toko, 1 telefoon. Uiteindelijk verbinding en een grietje in een schaterlach neemt op. Ik kan nog mnet het ‘goedemiddag’ verstaan.

Ik laat het initiatief aan haar door te vragen wat ik met de acceptgiro moet en dan komt het hele verhaaltje wat ze op een A4-tje met koffievlekken en sigarettenas voor zich heeft liggen, bla bla bla.

Tijd voor een tegen antwoord, ik zeg dat het wel heel erg ouderwets is zo makkelijk geld te verdienen en dat het zelfs strafbaar is, dat de site er niet uitziet en meer van dat soort waarheden. Het schijnt haar niet echt te interreseren en mij wordt dan ook geaadviseerd de brief bij het oud papier te leggen en er niet meer naar om te kijken. Dat besluit ik te doen, maar eesrt verscheur ik de brief voor de microfoon en na haar het beste te wensen met haar k*t baantje hang ik op.

Zo, dat geeft een goed gevoel, nu eerst een koppie thee.

oplichters

2 Responses to “ouderwetse geldklop methode”

Leave a Reply

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS