stay hungry, stay foolish

Patrick Kicken stopt met bloggen

Wel heel erg kort en niet al te krachtig. Maar het komt erop neer dat DJ Patrick Kicken stopt met webloggen.

Patrick.FM > juni 2002 – maart 2006
Ik stop er mee. Het is mooi geweest.Hoe is Tie! PK

3 Responses to “Patrick Kicken stopt met bloggen”

 1. pindabroodje

  De reden!

  Radio Veronica-dj Patrick Kicken heeft een punt gezet achter zijn weblogcarrière op Patrick.fm. Directe aanleiding is de commotie die is ontstaan nadat hij privé foto’s van Idols-finaliste Floortje op zijn blog had gezet. De foto’s, die een paar jaar terug genomen waren op een Oud en Nieuw-feestje bij Kicken thuis, toonden Floortje in een sexy outfitje met netkousen.

  De reacties op het tonen van de foto’s waren niet mals. Zo kreeg Kicken veel kritiek in reacties op zijn eigen log, en ook de meeste reacties van FOK!-users op FOK! logen er niet om. Collega-dj Jeroen van Inkel van Q-music stuurde Kicken zelfs een smsje met de tekst dat hij vond dat Kicken ”publiciteit probeerde te scoren over de rug van een van de Idols-sterren”. En de bekende showbizz-programma’s op tv besteedden allen aandacht aan de foto’s van Floortje.

  Kicken verwijderde overigens al snel de foto’s en verving ze door de tekst ‘Stem Floortje!’. Wie daarop klikte, kwam op de stempagina van Floortje op de Idols-site terecht.

  Op een weblog over Radio Veronica laat Kicken onder meer weten: ”Ik liep al langer rond met het idee om te stoppen, maar de Floortje foto’s hebben nogmaals bewezen dat alles wat op internet geschreven wordt maar klakkeloos voor waarheid wordt aangenomen. Woorden worden verdraaid, eigen waarheden worden gecreëerd. En dat alles om programma’s als Shownieuws en Boulevard, plus de nodige roddelbladen en sites maar in leven te houden. Iedereen spreekt er schande van, al dat geroddel, maar we kijken er wel met miljoenen tegelijk naar. Wat me ook mateloos irriteert is het onophoudelijke, niet onderbouwde anonieme gereageer van iedereen op internet. Zo kan ik nog wel tien redenen bedenken, maar als je ergens geen lol meer in hebt dan moet je er mee stoppen. Anders wordt het een lange lijdensweg.” Ook op zijn gestopte weblog heeft hij inmiddels een uitleg gegeven.

  Reply

Leave a Reply

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS