stay hungry, stay foolish

Rechts op de Roltrap

Is dit nu een ludieke actie van een stel studenten of heeft het echt nut? Plan is om mensen aan de rechterkant van de roltrap te krijgen staan.
Ik sta helemaal achter het initiatief om mensen recht te laten staan, het idee is namelijk dat mensen met wat meer haast dan de 3 km/u die de roltrap omhoog gaat, je dan kunnen passeren en zich niet hoeven te irriteren dat de boel niet wat sneller gaat.
is dit gek? helmaal niet, sterker nog, volgens mij is NL et enige lang waar iedereen gezellig naast elkaar op de automatische trap staat. In veel, heel veel landen in het buitenland (damn dat klinkt stom) is het de gewoonste zaak van de wereld.
De bedenkers van de actie willen in september de actie groots in gaan zetten in de media, ze hebben hiervoor al de NS als partner gevonden en dan ben je toch best goed bezig voor een idee die hoogstwaarschijnlijk ergens met een biertje in de hand bedacht is.
Overingens, de complimenten voor de vorm en de sfeer van de site, heel erg strak. Alleen mis ik een bannertje voor op m’n weblog.
Rechts op de Roltrap

4 Responses to “Rechts op de Roltrap”

 1. GJ

  Ik hoop niet dat wij Nederlanders daar veel te asociaal voor zijn.

  In England staat iedereen keurig rechts (of was het links?). Maar daar staan ze ook rustig in een mooie rij om bijvoorbeeld op de bus te wachten.

  Denk niet dat het lukt om dat in Nederland te introduceren.

  Reply
 2. admin

  Dat vondt in de UK ook vreemd, ze rijden links, maarstaan allemaal recht op de roltrap.
  We zijn inderdaad een ‘adner’ volk, denk ook dat het lastig gaat wordne hoor, maar ik hoop het wel.

  Reply
 3. Sjors

  Leuk dat ook hier met beduust enthousiasme wordt gereageerd! het werkt ook echt!

  Tis ook echt niet zo dat wij altijd haast hebben en gestresst zijn maar het werkt gewoon lekker! En tsja, je kan de trap nemen maar deze is zeker niet altijd in de buurt en een trein eerder!? De overstaptijd blijft hetzelfde!

  Bedankt voor je aandacht en die banner regelen we wel ;)

  Reply

Leave a Reply

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS