stay hungry, stay foolish

wat mist Gmail?

Nu Gmail ook het chatten heeft geïntergreerd is er eigenlijk niets meer ondenkbaar en dat zet me aan het denken. Wat zou Google nog moeten hebben om de definitieve kille-app te worden en/of zijn?
Ik kan we een tweetal dingen voorstellen die erbij zouden moeten komen om een compleet pakket ervan te maken en dat zijn…

  1. Kalender. Hier heeft Google nog helemaal geen oplossing voor en dit zou werkelijk meesterlijk zijn. Het is allemaal wel leuk zo al dat gecommuniceer via de mail en chat, maar als je uiteindelijk dingen wilt vastleggen dan kan dat nergens bij Google. Een kalender die gedeeltelijk ook open is te stellen voor anderen zou een goede aanvulling zijn. Zo zou je met een aantal contacten een paar data naast elkaar kunnen leggen, waarna je de overlap ziet en de mogelijke data of tijd ziet dan geen van allen iets op het programma heeft staan.
  2. Tesktverwerker en spreadsheet. Je kunt essentiele dingen wel bij je houden in je Gmail door er een ‘draft’ e-mail bericht voor aan te maken, een concept mailtje dus die je niet verstuurd, maar dit is natuurlijk verre van perfect. Het heeft niets met mail te maken en zou dus ook niet op die plek moeten staan, daarom een tekstverwerker en spreadsheet. Wederom, net als de kalender, gedeeltelijk open, zodat je samen bepaalde gegevens kunt delen met je contacten.

Leave a Reply

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS