stay hungry, stay foolish

www.nl

Het valt me op dat veel mensen url’s en e-mail nog steeds niet goed uit elkaar kunnen halen. Zo wordt vaak een email adres uitgesproken als -huppelepup kringeldingetje provider punt nl-, de @ wordt dus nog niet begrepen en normaal uitgesproken.
Maar de mensen die het zo uitspreken zijn al een heel stuk verder dan de mensen die gewoon -www- voor een e-mail adres plakken omdat dat namelijk íets met internet te maken heeft dus vast wel goed is.

En dan de laatste categorie, dat zijn de mensen die dondersgoed weten waar ze het over hebben, maar toch veelvuldig nog een misser maken door de punt achter het -www- achterwege laten, terwijl ie voor de -nl- wel weer erbij komt. Laat -www- dan weg zou ik zeggen, een beetje goed ingerichte server waar websites op draaien pikken de url zonder -www- ervoor ook wel.

Zo zie je maar weer, het hele internet is nog steeds niet goed ingeburgerd bij velen.

5 Responses to “www.nl”

 1. Niwla

  zo laat ik standaard www al weg tijdens het brouwsen maar loop ik vaak tegen sites aan (duur betaalde sites) die zonder www onvindbaar zijn. Erg triest

  Reply
 2. Rob

  Een beetje dom is het wel, als je klaagt over verkeerde internet-spelling, en tegelijk niet bent ingeburgerd in de spelling van heel alledaags Nederlands. Je schrijft:
  “dondergoed”
  “achterwegenlaten”
  “ingeburgert”
  Leer eerst zelf spellen voordat je anderen verwijten maakt!

  Reply
 3. Rob

  Bovendien: het is “door elkaar halen”, of “niet uit elkaar kunnen houden”.
  Dus in dat “niet goed uit elkaar kunnen halen” van jou heb je twee dingen niet uit elkaar weten te houden.
  Ik typ graag vijf keer te veel “www.”, liever dan me één keer door zo’n tekst als die van jou te moeten worstelen.

  Reply
 4. admin

  IK heb het aangepast hoor, maar ik zou me er vooral niet al te veel aan ergeren, zie het als té gepassioneerd geschreven =]

  Reply

Leave a Reply

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS