stay hungry, stay foolish

Blood Diamond

Gisteravond ben ik naar Blood Diamond geweest. Terwijl al het andere bioscooppubliek naar de premiere van 300 ging, zaten wij in een klein zaaltje weggepropt die nog niet eens voor een kwart gevuld was. Echter dat deed niet onder voor de film zelf, dat was weer een pareltje. Een realistisch ogende film waarvanb je enkel kan hopen dat het allemaal niet echt gebeurd daar in Akfrika, maar waarvan je in je achterhoofd dondergoed weet dat het realiteit is. Kindsoldaten die met bendes door dorpen trekken, dood en verderf zaaien, geindoctrineerd worden en hun toekomst weg zien zakken. En dat alles voor wat smerige diamanten die in het rijke westen voor veel geld gekocht worden.
De film laat zien hoe een heel imperium van de zogenoemde diamanten leeft en hoeveel bloed eraan kleeft.

Na vele negatieve geluiden over de acteer prestaties van LeonardeDi Caprio kan ik niet anders zeggen dan de knaap gegroeid is in zijn acteerwerk. Hij zet een goed personage met voldoende gewicht neer om de film te dragen. Echter de film draait niet enkel en alleen om hem. De hele film heeft niet echt een zwaarte punt qua personage, zelfs niet die ene gewilde grote roze diamant. De aandacht verschuivd eigenlijk constand, van personage naar setting en sfeer. In de jaren 50 zouden ze zeggen dat het ‘alleraardigst’ is gedaan.
Echt een aanrader.

blood-diamond.png

4 Responses to “Blood Diamond”

 1. Arvid

  Ik wil hem nog graag gaan zien.. maar toch terugdenkend aan die film met DiCaprio over die vliegtuigen denk ik dat ik me wederom ga ergeren aan zijn acteerprestatie’s

  Reply
 2. bramn

  Yup, zeker een goede film en ook aanrader. Moet wel zeggen dat het eind beetje cliche was, maar goed zo zal het wel allemaal ‘echt’ gebeurt zijn :)

  Reply
 3. Lonnekez

  Ik zag hier pas iets over. Ik moet zeggen dat het me toen ook aansprak. Toch snel eens naar de bios dus

  Reply

Leave a Reply

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS