stay hungry, stay foolish

Borat, met de ‘B’ van Bagger

Sinds het uitkomen van de film heb ik eraan getwijfeld, moet ik nu 1,5 uur van mijn leven hieraan wagen of moet ik het lekker laten voor wat het is. De previews lieten me niet veel goeds zien en al helemaal niet genoeg om de film toch maar te gaan kijken.
Echter van een paar mensen, die ik vanaf heden niet al te serieus meer kan nemen, konden me toch vertellen dat de film wel aardig was. Het gaf in ieder geval hoop dat ik die uren net helemaal zou weggooien als ik me er toch aan zou wagen.
En gisteren was het dan zover, de film stond al en poosje op mijn iPod en vannacht moest ik een behoorlijke poos op de plattelands trein wachten wegens het missen ervan. Ik heb dus Borat gezien, of zoals de film officieëel in zijn geheel heet,  Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan
Het was een ware  hel om de film uit te kijken, zo saai, zo zonder humor en zo goedkoop. Vre-se-lijk. Waar zijn eerdere film over Ali-G nog meesterlijke grappen bevatte slaat Sacha Baron Cohen hier compleet, maar dan ook compleet de plank mis, met een typetje die slechts 3 á 4 grappen in zijn repertoire heeft.

borat.png