stay hungry, stay foolish

Facebook? Anyone?

Is de wereld al moe van de sociale netwerken? Want het is het laatste jaar wel heel erg hard gegaan. Iedereen kent Hyves en iedereen voegt elkaar maar toe en de pubbertjes kletsen en delen heel wat af op deze site. En dat terwijl het er niet uitziet, het werkt niet lekker en ziet er uit als een site die met Word is gemaakt zo’n 7 jaar geleden. Tijd voor nieuwe netwerken, hoewel dat lastig gaat worden, als mensen eenmaal ergens zitten en ze hebben wat opgebouwd, dan is het lastig ze over te hevelen naar een andere netwerk. Zo in in ons langs MSN helemaal ingeburgerd om te chatten, in de VS is vooral AIM groot en gebruikt haast niemand MSN. Op zich niet zo vreemd natuurlijk, want je gooit niet gemakkelijk iets weg wat je zelf hebt opgebouwd. Dat zal ook de reden zijn dat ik onlnags ergens las dat Google aaneen nieuwe versie van een sociaal netwerk bezig is die verschillende netwerken verbind, echter de details ontbreken nog even.

Maar goed, waarom ik er eigenlijk over begin is dat ik een beetje aan het aankloten ben met Facebook, een volwassen, mooie en nette  conculega van Hyves. En eigenlijk wilde ik vragen of er mensen zijn die ik eventueel zou kennen die er ook een profieltje hebben. Klinkt goedkoop, maar dat is eigenlijk het enige wat ik wil weten. Ik wil namelijk weten waarom dit netwerk in de VS zo superieur is en er zo vreselijk veel over geschreven wordt.
Eén ding weet ik, ze hebben een open API. Dat wil zeggen dat je een koppeling met andere sites kan maken, als Flickr of Last.fm.

facebook.png

2 Responses to “Facebook? Anyone?”

 1. Lnnk

  Nee ik heb geen account bij Facebook. Wel bij Hyves, maar daar doe ik niet bijsterveel mee eigenlijk. Wat je zegt Hyves ziet er eigenlijk verschrikkelijk uit.

  Reply
 2. Toh

  tja, tis allemaal helemaal web 2.0 he…

  het zijn de laatste tijd allemaal netwerken… en het jammere vind ik dat ze allemaal naast elkaar staan.. en dan de keuze wat doe ik ermee….

  Reply

Leave a Reply

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS