stay hungry, stay foolish

Firefox 3 offline?

Even tijd voor wat nerd-talk, het schijnt dat Firefox 3, de volgende release van dit geweldig internet blader programma ook offline z’n zaakje kan gaan doen. Mmh, dat zat meen ik ook al in IE 1.2 ofzo,wat is nu zo speciaal hieraan.
Welnu, in de heeeeele oude IE versie die nog op Windows 95 draaidenzat een ‘offline werken’ knop omdat internet toen nog middels telefoon tikken ging en nogal duur was, je kon toen een pagina binnenhale, offline gaan en de browser op ‘offline werken’ zetten zodat ie geen verbindign meer wilde maken met het internet. Voordeel was dat jedan op je dooi gemakkie de helepagina kon doorlezen zonder dat je tikkenaan ome PTT hoefde te batalen.

Inmiddels heeft zo’n beetje iedereen snel internet middels Kabel of ADSL en is dit helmaal niet meer interresant, of toch wel?
Wel dus, althans, als je, net als ik, alle je zaakje online regelt. M’n mail staat bij Google, m’n aantekeningen staan bij Google, m’n foto’s bij Flickr en ga zo maar door. Als ik geen internet verbinding heb, heb ik dus niets. Mocht ik nu een MacBook hebben, dan zou ik het wel anders regelen, maar de eMac in mijn geval is niet dusdanig draagbaar dat ik hem snel ergens anders dan aan mijn internet verbinding gebruik.
In het eerste geval, een MacBook, of andere draagbare computer, is ook wel eens onderweg waar geen verbinding met de wereld is en daar komt, waarschijnlijk, Firefox 3 om de hoek kijken.

Met de offline functie zou je je mail die bij Google Mail (mag binnenkort geen GMail meer heten) staat, je agenda die bij Google ergens op de server staat of wat dan ook, offline beschikbaar zijn. Je zult je wat ruimte moeten vrijhouden zodat FF een cache van de gegevens erop kwijt kunt, maar vervolgens werkt het net alsof je online bent.

Lijkt dit erop de Google en Firefox met elkaar aan het flirten zijn of is er reeds een diepere relatie tussen beide? Meer informatie vindt je hier.

2 Responses to “Firefox 3 offline?”

 1. buxx

  Een Duits bedrijf had de merknaam Gmail al eerder in gebruik, ik citeer de Televaag wel even voor je:

  Google verliest recht op naam Gmail
  door Gabi Ouwerkerk

  AMSTERDAM – Zoekgigant Google lijkt de naam van zijn gratis e-maildienst Gmail in heel Europa te moeten wijzigen. Eerder al zag de gigant zich genoodzaakt een naamswijziging door te voeren in Groot-Brittannië en Duitsland.

  Klik hier om deze TeleVideo te bekijken
  Verbod op ‘Gmail’ in Europa

  Het Europese harmonisatiebureau voor de interne markt heeft een verzoek van Google om het merk ‘Gmail’ Europees te registreren afgewezen nadat de Duitse ondernemer Daniel Giersch zich hiertegen had verzet. Giersch runt een bedrijf met de naam G-Mail. Hij voerde met succes aan dat de naam van de e-maildienst te veel verwarring veroorzaakt, omdat ook zijn bedrijf die naam in combinatie met e-mailadressen gebruikt.

  De Duitse rechter stelde Giersch al eerder in het gelijk, waardoor Google gedwongen werd Duitse internetters het achtervoegsel @googlemail.com mee te geven. De ondernemer besloot vervolgens de strijd Europees aan te pakken.

  Google laat in een reactie weten dat het besluit van het bureau om het merk niet Europees te mogen registreren geen effect heeft op het huidige gebruik van Gmail in Europa. “Buiten Duitsland en Groot-Brittannië – waar Google’s webmaildienst ‘Google Mail’ wordt genoemd, blijft de dienst Google’s merk ‘Gmail’ houden.�

  Marktkenners denken dat Google op den duur toch eieren voor zijn geld kiest en in heel Europa de naam Google Mail gaat invoeren. Voor volgende week woensdag staat een persbijeenkomst gepland waarbij Google een nieuwe ontwikkeling van Gmail voor heel Europa introduceert. Een nieuwe naam?

  De zoekgigant benadrukt nogmaals dat er niets verandert in de beleving van Gmail voor gebruikers in Europa. “Ook voor Google Mail gebruikers in Duitsland en Groot-Brittannië verandert er niets.�

  Reply

Leave a Reply

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS