stay hungry, stay foolish

iPhone nu al uit elkaar

Vrijdag op de markt en natuurlijk is ie nu al uit elkaar gehaald, de iPhone Disassembly. Het begint een beetje een sport te worden om iets als aller eerste te slopen of zelfs als allereerste uit te pakken. Gisteravond zag ik een filmpje van een gast die de iPhone had gekocht, zich net iets te paniekerig ergens naar binnenrende om daar enorm gehaast en overdreven de iPhone ging uitpakken, ondertussen een paar maal de url van zijn site scanderend voor de publiciteit. Natuurlijk met het idee om het als allereerste op het internet te kunnen zetten en hopende op veel bezoekers. Beetje vreemd op zich, maar goed, het is weel goed voor de buzz.

iphone-gesloopt.png


4 Responses to “iPhone nu al uit elkaar”

 1. Godert

  Onderzoekers achterhalen hoofdwachtwoord Iphone
  http://www.webwereld.nl/ref/newsletter/47053
  Maandag 2 juli 2007, 09:22 – Omdat een deel van het besturingssysteem van de Iphone niet is versleuteld, hebben onderzoekers inmiddels het hoofdwachtwoord van de telefoon achterhaald.
  eKudos MSN Reporter NUjij.nl 50 reacties Door Brenno de Winter

  Op de Iphone staan diverse zogenoemde dmg-bestanden die onderdeel zijn van het mobiele besturingssysteem. Beveiligingsexperts ontdekten dat één van deze bestanden, 694-5259-38.dmg, niet is versleuteld.

  In één dmg-bestand zijn diverse instellingen voor gebruikers opgeslagen, waaronder gebruikersnamen en gecodeerde wachtwoorden. Dit wordt door experts al jaren afgeraden. Doorgaans wordt er gewerkt met een schaduwbestand met daarin de wachtwoorden.

  Met behulp van enkele hackersprogramma’s zijn onderzoekers er nu in geslaagd het root-wachtwoord te achterhalen.

  Hoewel er met de nu vrijgekomen informatie weinig schade kan worden aangericht, bestaat de kans dat hackers de beveiliging van de firmware nu kunnen kraken. De Iphone, die sinds vrijdag in de Verenigde Staten te koop is, is alleen te gebruiken in combinatie met een abonnement van AT&T. Door de beveiliging van de firmware te kraken, kan het toestel mogelijk ook, zonder activatie, op andere netwerken worden gebruikt.

  De firmware zelf is volgens Iphoneclub.nl inmiddels uitgelekt. Hoewel deze met de software is versleuteld, zijn beveiligingsexperts volgens berichten in diverse discussiegroepen al bezig met het kraken van de code.

  Niet alleen op softwareniveau wordt overigens hard gewerkt om alle geheimen van de Iphone boven water te krijgen, ook de hardware is al compleet ontleed. Zo is bekend dat Apple gekozen heeft voor een Arm-processor in zijn Iphone.

  De website Ifixit.com heeft inmiddels met succes een Iphone ontleed en weer in elkaar kunnen zetten. Thinksecret was hierin minder succesvol, hun smartphone overleefde de ‘kijkoperatie’ niet.

  Reply
 2. buxx

  Sterker nog, de basis waar de iPhone op draait, in weze een volledige versie van Mac OS X zelf, staat ter download op de site van Apple zelf, omdat de basis, de UNIX kernal, open source is.

  Het enieg gesloten systeem is de GUI, de user interface.

  Reply

Leave a Reply

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS