stay hungry, stay foolish

Lichtwekker

Sinds twee weken wordt ik wakker met op zo’n 40 cm. van m’n neus een lichtbron van 100 watt. Een poosje voordat ik eigenlijk wakker wil worden, begint de lamp voorzichtig aan te branden en in 20 minuten tijd brand ie op volle sterkte. De lichtwekker, zoals dit apparaat heet, simuleert een opkomend zonnetje en zorgt ervoor dat je voorzichtig wakker wordt gemaakt in plaats van plots met een snerpende piep-piep-pier.

De theorie klinkt goed, het klink zeer geloofwaardig en logisch en in tegenstelling tot alle goede verhalen van de Tell Sell reclames geloof ik deze ook nog eens.
Nadeel van de lichtwekker is de prijs, ze gaan in de handel van de hand voor zo’n 150,- en dat is toch een best bedrag om wakker te worden.
Nu weet ik niet of ik dit bedrag er voor over had gehad als ik de lichtwekker niet van de universiteit had gekregen om te testen voor Philips, maar fijn is het wel. Ik hou een maand lang bij hoe ik wakker wordt, fijn, brak, niet of superfit en met die informatie gaat Philips eind dit jaar de lichtwekker proberen te verkopen in den lande.

philips_wakeup-01.png

8 Responses to “Lichtwekker”

 1. Gerline

  Nou, ik merk heeeeelemaal niks van die lamp.. Ik word pas wakker als de mensen op 538 gaan zingen.. Maar misschien komt het doordat ik met de dekens over mn hoofd slaap

  Reply
 2. Hans

  ziet er leuk uit, alleen heb ik niet zo’n groot nachtkastje waarop ik het gevaarte moet zetten. En om 5.40 uur opstaan blijft toch altijd zwaar ;-)

  Reply
 3. Marcel

  Komt er ook een rubberen uitgooi variant van op de markt?
  Alhoewel je met zo’n gevaarte wel je best moet doen om hem vanuit ligstand weg te werpen.

  Reply
 4. Niwla

  Moet je ook voor philips bijhouden hoeveel je de avond ervoor gedronken hebt ? Dat lijkt me ook een bepalende factor voor hoe je smorgens wakker wordt ;-)

  Reply
 5. Ralph

  wat nou als ik een tijdschakelaar tussen mijn gewone lamp in de slaapkamer zet, dan wordt ik ook wakker met licht aan, 30 min van te voren springt ie aan, daar word ik nie wakker van, dus dan hebben me bioritmische ogen 30 min de tijd om eraan te wennen terwijl ik slaap en dan gaat die T*ering herrie v mijn wekker af, zelfde effect toch?

  Reply
 6. buxx

  Niet helemaal, de licht wekker simuleert een opgaand e zo. Hij gaat dus geleidelijk aan, zodat ik geleiddlijk wakker wordt.

  Reply

Leave a Reply

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS