stay hungry, stay foolish

sociaal nieuws is ineens overal

Een paar jaar geleden, 2 ongeveer, begon digg.com met technieuws op een sociale manier. Het werdt hét toonbeeld van web 2.0, doordat de bezoekers zelf het nieuws aandroegen en zelf bepaalde hoe belangrijk het nieuws was. Mooi systeem en het bleek ook goed te werken, wan de site is een poosje geleden van enkel tech nieuws overgegaan naar een algemenere site waar al het nieuws van de hele werled geplaatst kan worden.
Welnu, na digg.com zijn er al heel wat vergelijkbare sites bij gekomen en de laatste tijd ook behoorlijk wat in nederland, het begint een beetje gehypt te worden, waardoor je eigenlijk niet echt een beeld hebt waar je nu het bestje het nieuws kan vinden. eKudos begon onlangs met een offensiesdoor het voor webloggers mogelijk te maken eenvoudig een knop bij elke post te laten zetten, zodat bezoekers met 1 enkele klik het berichtkunnen waarderen zodat het boven derelevantielijkstvan eKudos geplaats kan worden. De mannen van Geenstijl sprongen in op de hype met GeenRedactie en nu is nu.nl ook van de partij met NUjij.nl

Leuk allemaal, maar uiteindelijk zal de bezoeker zelf gaan bepalen welke site er toe gaat doen. Ik blijf bij digg.com, simpelweg omdat die inmiddels tot dé topsite van het internet behoord en geen GeenRedactie mijn punten voor beste allesverklarende url.

Leave a Reply

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS