stay hungry, stay foolish

Starbucks en saaie koffie

Iedereen kent Starbucks denk ik wel, de Amerikaanse koffietoko die voor vele tot de verbeelding spreekt. Sommigen zien het als de Mc van de cafeïne, anderen vinden het niet te drinken. En eerlijk is eerlijk, het is ook niet te vergelijken met een Italiaanse bak, het neigt wat meer naar de koffie die ze bij de DE winkels schenken, die overigens helemaal niet smerig is. Maar goed, het is alweer een jaartje of wat geleden dat ik een bakkie leut bijd e Starbucks heb gehad.

Anyhow, hoe ik hier op kom, is het feit dat de koffiebrander van van de Starbucks afgelopen week is overleden. En, hoe erg ook voor zijn familie, is dat nog niet eens het bijzondere aan het hele verhaal. Ik lees nu was dat Alfred Peet geboren en getogen is in Alkmaar en het dus helemaal belachelijk is dat er in ons land geen Starbucks zit. Hoewel, hier lieg ik, er schijnt er eentje in het kantoor van NIKE te zitten in Amsterdam. Maar goed, ze hebben er vast een goede reden voor.

En dat brengt me gelijk op hetvolgedne onderwerk, koffie. Koffie om te helpen wakkerworden bij het ontbijt en vooral koffie op het werk om wakker te worden en wakker te blijven.
Ik heb, net als waarschijnlijk de meerderheid van de lezers, een Senseo, want die was ten tijden van de introductie hip, handig , lekker en stoer.
Maar ik ben er drastisch van aan het terugkomen, helemaal na de vakantie in Italië. Senseo is namelijk best vies, goor, fantaieloos en suf. Het is tijd om het echte koffiemonster dat ik mezlf ooit aangeschaft heb weer neer te zetten, maar daar is mijnkeuken toch echt te klein voror. Die bewaar ik dus voor later, als ik groot ben en een normaal huis heb. Tot die tijd zal ik het nog met laffe bakken thuis en saaie bakken moeten doen.

2 Responses to “Starbucks en saaie koffie”

 1. Ronald

  Eentje bij Nike en eentje op Schiphol sinds kort. Volgens mij in de aankomsthal achter de douane.

  Reply
 2. Glien

  Yep, 1tje op schiphol inderdaad.
  En vaker naar je oudertjes om dat koffie monster van zolder te halen of om een gewone ouderwetse stevige bak uit het koffiezetapparaat te drinken :D

  Reply

Leave a Reply

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS