stay hungry, stay foolish

the Phone

Bea boert goed met zijn nieuwe programma. Eindelijk eens een programma waar de beste man zelf niet voor de camera staat, maar eentje die hij bedacht en geproduceerd heeft. En het idee bleek zo goed te zijn dat het al wereld wijd aan 3 landen in productie is en in ruim 50 landen als optie is aangekocht.

De sfeer en de spanning doet me heel erg denken aan ‘de Hunt’ van Rolf X. Wouters, van al weer heel wat jaren geleden. Hierin moest een team ongezien door Nederland lopen. Ondertussen was er een levenidige community opgestaan via internet die de deelnemers probeerde te ‘spotten’. Hier was dan geld mee te verdienen en voor de deelnemers te verliezen. Supermooi was dat, het hield het hele land bezig. Maa helas was et na 2 of 3 seizoenen alweer voorbij.

In The Phone worden 2 mobiele telefoon in he wild achter gelaten en worden de mensen die ze opnemen met verborgen camera’s gevolgd op hun speurtocht door de stad. Zodra ze de telefoon opnemen die wellicht op een verlaten tafeltje in een restaurant kan liggen, krijgen ze instructies. Het vervolg doet vooral denken aan Die Hard: With a Vengeance, waarin Bruce Willis door New York wordt gestuurd door een boef. Van telefooncel, naar telefooncel.

The Phone is eindelijk weer een leuk stukje zendtijd op de neerlandse televisie.

4 Responses to “the Phone”

 1. Marloes

  ik heb ook gekeken, deed me idd ook denken aan de hunt. Best spannend, al vond ik die meisjes wel wat dom hoor :o)

  Ik ben nu als de dood dat ik zelf zo’n foon vind

  Reply
 2. Tom Klaver

  Ik vind het leuk en zo, maar heb sterk het idee dat het tóch nep is. Hoe krijgen ze het toch voor elkaar dat de deelnemers overal evengoed verstaanbaar zijn? Microfoons zijn denk ik niet aangebracht?

  Reply

Leave a Reply

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS