stay hungry, stay foolish

waar was je 6 jaar geleden

Vandaag is het 6 jaar geleden dat de wereld opgeschikt werd door de vreselijke aanslag op NY. En op dagen als deze rijst bij veel mensen en mede bloggers, waar was je op het moment dat je het hoorde?

Ik woonde destijds nog op kamers en was geloof ik mijn huishoudtaken aan het doen. En zoals zo’n beetje de hele wereld heb ik de hele middag aan de TV vast gekleven gezeten. Elk sprankje nieuws werd door iedereen geabsorbeerd en enkel voor verbazing was plek.

Inmiddels zijn we 6 jaar verder en mijn hele leven is veranderd, niet door de aanslag hoor, maar door de tand des tijds.Op zich best eens goed om terug te kijken naar vroeger en te beseffen wat je in 6 jaar allemaal hebt kunnen doen.

911-wtc.png

4 Responses to “waar was je 6 jaar geleden”

 1. Toh

  ik werkte destijds op de storingsdesk van UPC. Collega kwam de afbeelding opstormen dat de tv aan moest. Ik liep richting TV en zag daar vliegtuig 2 de toren in vliegen… Gelijk zochten we CNN, maar dit zat destijds niet in het huidige pakket. Daarop snel een monteur gebeld, welke toen in de regio friesland CNN erop heeft gezet. zodat iedereen CNN kon kijken..
  IK had avonddienst die dag. maar klanten hoefde je niet te bellen voor een storing… iedereen zat tv te kijken…

  Reply
 2. Marloes

  Wist je dat dat soort herinneringen “Flasbulb memmories” genoemd worden: dat je van belangrijke, schokkende of ingrijpende gebeurtenissen nog precies weet waar jij toen was of wat je deed.

  Ik was op school, 5 VWO, toen ik het hoorde. We hadden informatica, maar er is weinig anders op de schermen gekomen dan CNN. Eenmaal thuis snapte ik pas echt wat er aan de hand was….

  Reply
 3. Glien

  Ja in die zes jaar is er best heel veel veranderd.
  3 opleidingen verder, op kamers, bijbaantjes, vriendje,
  en nog veeeel meer..

  Ik was ook op school tijdens de aanslagen en was heel erg ongerust over mijn achter nicht, ze heeft alles vanuit haar appertement kunnen volgen. dat zal nog wel een veel raardere gewaarwording zijn geweest.

  Reply
 4. HKH

  Ik was bij KPN bezig een helpdesk voor datacommunicatie aan het opzetten. Ik heb het hele gebeuren kon volgen via TV omdat ik destijds dindagmiddag vrij was. Nu zes jaar later kijk ik er wel anders tegenaan dan toen.

  Reply

Leave a Reply

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS