stay hungry, stay foolish

zomoto, van de makers van funda

Wat ze voor ontroerengoed hebben gedaan met Funda.nl, gaan ze nu voor auto’s doen met Zomoto.nl.
Je kunt op de site de specificaties van een auto vinden op basis van enkel een kenteken, wat de auto nog waard is, en wat ie in gebruik kost.Nu is dat eerste, de specifiaties natuurlijk enkel spielerei, althans ik zou er niet zoveel mee kunnen. Het tweede, de waarde van een auto bepalen kan handig zijn als je je auto wilt verkopen, maar ook als je er eentje wilt kopen, maar hoe betrouwbaar dit is… Want vooral die laatste functie die ik beschreef, zien hoeveel een auto kost in gebruik, kan ik niet helemaal geloven.
Zo zou mijn Polo uit ’97 me dit 400,- per maand kosten en daar kan ik toch niet echt bij. Sterker nog, als me dat de auto écht per maand koste had ik hem allang niet meer. Ik trek dit us een beetje in twijfel.

Maar dat neemt natuurlijk niet weg dat de site uitermate geschikt om occasions te zoeken, want het indexeert veel andere sites met tweedehands bakken. En daarme zou Zomoto.nl dus dé autozoek site van het land moeten gaan worden. Nu nog in beta, maar dat is enkel omdat het hip is tegenwoordig, hoorde ik onlangs in een interview alles zou reeds moeten werken.

Een paar dingen moeten nog wel gezegd, de zoekfunctie is super overzichtelijk en eenvoudig en daarnaast is het overzicht met een kaart, Google Maps wat anders, mooi overzichtelijk. Aan programeer en ontwikkel talent ontbreekt het deze lui zeker niet. Ik heb mijn volgende auto al gevonden hoor.

2 Responses to “zomoto, van de makers van funda”

  1. Niwla

    Die kosten per maand vragen inderdaad nog wat aandacht; voorbeeldje:
    Renault Safrane uit 1995, vraagprijs: €2100,-, kosten per maand: €1099,-

    Oeps!

    Reply

Leave a Reply

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS