stay hungry, stay foolish

caffeïnekauwgom

Sportlife heeft in opdracht van het NOC*NSF, die olympische club waar Willem Alexander ook iets in doet, een kauwgom ontwikkeld met caffeïne en guarana. Dit om de sporters vlak voor hun prestatie wat extra energie te kunnen geven. Hoewel 1 kauwgommetje maar gelijk staat aan een halve kop koffie, is het wel vreemd.

helemaal nu doping zo’n big issue is en dit toch ook een vorm van doping is. Het is namelijk iets dat inneemt om je prestaties, sportprestaties, te verbeteren. En helemaal in combinatie met het nieuws dat ik gisteren las over Red Bull, dat dat in sommige landen zelfs verboden is, dat gebruikers vaker agressief gedrag, of ‘risicogedrag’ zoals ze het ook wel noemen, vertonen.

Dus waarom laat een nette organisatie als het NOC*NSF zich hierin stort is me een raadsel. Na de spelen in China zal de kauwgom ook voor het voetvolk van het land beschikbaar zijn in de plaatselijk supermarkten, dus daar zullen over een paar maanden wel opstootjes in de snoepstraat komen van opgeschoten jongeren en juppen die onderweg hun kop koffie laten staan om in de file een hele strip in hun mik knikkeren.

Roerige tijden breken dus aan.

2 Responses to “caffeïnekauwgom”

  1. Jermaine

    Vreemd, dit goedje (Ook van Sportlife) was al eerder op de markt, maar dan met een ander naampje en dito verpakking?

    Reply

Leave a Reply

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS