stay hungry, stay foolish

Hyves wil meer mensen openbaar

Sinds enige tijd heb ik mijn Hyves profiel op onzichtbaar staan voor mensen die niet in mijn bescheiden groepje Hyves ‘vrienden’ staann. Wat me ook al opviel de laatste tijd, is dat veel meer mensen dit doen. Omdat ze niet alles van zichzelf te grabbel willen leggen zoals een gemiddelde weblogger.

Echter, Hyves zelf is dit natuurlijk ook opgevallen. Zo krijg ik net de volgende tekst te zien bij een profiel van iemand, die ik wilde bekijken.

Omdat je privacy-instelling op Alleen vrienden staat, kan je niet alle profielen bekijken!

Je kan wel alle profielen bezoeken als vrienden van vrienden ook je profiel mogen bezoeken.
Prettig als iedereen in je netwerk dat doet, dan kan je bijvoorbeeld weer op krabbels bij vrienden klikken om hun antwoord te lezen. Zo heb je overal toegang en behoudt jouw profiel de intimiteit van je eigen netwerk.
En wordt hyven ook voor jou weer zoals het bedoeld is! Met de occasional krabbel die je niet aan zag komen, van iemand uit de kroeg of een vriend van een vriend. Hyvers die nu voor een dichte hyve staan.
Je kan het natuurlijk ook op iedereen zetten. Sowieso blijft het natuurlijk mogelijk om je krabbels, tikken, foto’s en andere blokken af te schermen. En als je mensen blokkeert, kunnen zij voortaan ook je pagina niet meer bezoeken!

We hopen dat je deze instelling begrijpt! We kregen veel klachten en helaas is het niet mogelijk dat iedereen zijn profiel afschermt maar wel bij anderen kan kijken…

Zullen veel mensen hun profiel nu ineens weer openbaar maken, is dit een redmiddel om mensen openbaarder te krijgen of zullen ze vooruit kijken en een kleine ondergang in het verschiet zien als iedereen z’n profiel afschermt van de grote boze buitenwereld?

2 Responses to “Hyves wil meer mensen openbaar”

  1. Rick

    Vorige week mr. Hyves (Raymond Spanjaar) op visite bij radio 1, waar er kritisch naar de ‘maatregel’ werd gekeken. Ben benieuwd hoe lang ze dit handhaven.

    Reply

Leave a Reply

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS