stay hungry, stay foolish

Nationale Computer Opschoondag

Het is vandaag nationalecomputeropschoondag.nl, uitgeroepen door de Hobby Computer Club. Vandaag hebben ze namelijk een tool vrijgegeven om je Windows comuter wat op te ruimen. Nu draai ik zelf natuurlijk geen Windows, maar toch ben ik benieuwd hoe en of het werkt. Aangezien op het werk wel de nodige Winbakken staan en vriendinlief. En ook voor de computers in mijn omgeving is het handig dat ze goed, soepel en veilig draaien, want men weet mijn vaak te vindne met de meest vreemde vragen wara ik geen antwoord/oplossing voor heb.

De servers kunnen het vandaag niet zo goed verwerken, gezien de meldinh: ‘Wegens grote drukte is de webserver momenteel overbelast. Probeer het nog een keer door de pagina te verversen.’ Dus dat gaat een beetje lastig worden.

Inmiddels doet ie het weer, hier althans, als je je aanmeld krijg je een mailtje met een link naar www.nationalecomputeropschoondag.nl/download waar je iets kunt downloaden, een tool die gemaakt is door Smartfix. Nooit van gehoord, maar ik neem aan dat een vereniging als HCC geen troep het net op slingert, daarvoor zijn ze te serieus in jun taak.

Waar ik vooral benieuwd naar ben is of dit écht werkt en waarom het wellicht zo vreselijk eenvoudig is en waarom er dan niet eerder van dergelijke programma’s zijn gemaakt en helemaal waarom dit niet in Windows zelf gebakken zit.

Ik zou het graag van een paar Windows gebruikers horen, zodat ik er ook wat profijt van kan hebben.

3 Responses to “Nationale Computer Opschoondag”

  1. bramn

    Vergelijk het met Hitman Pro maar dan voor systeem onderhoud. Het voert een reeks tests uit waaruit een rapportcijfer wordt gehangen. Tests als bijvoorbeeld het meten van fragmentatie, groottte tijdelijke (internet) bestanden, aantal fouten in de logs, windows updates, etc.
    Indien de tests ‘negatief’ uitpakken wordt er informatie over gegeven en kan er automatisch een actie uitgevoerd worden. Denk aan defragmenteren, leeggooien van de bovengenoemde ‘temp’ dirs of logs. Na het uitvoeren van dergelijk acties kun je de tests opnieuw uitvoeren en wordt er opnieuw een rapportcijfer bepaald die dan uiteraard beter uit moet vallen.
    Al met al zeker interessant voor de wat minder ervaren Windows gebruiker, maar wel goed oppassen en lezen wat je voor acties uitvoert of laat uitvoeren!

    Reply

Leave a Reply

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS