stay hungry, stay foolish

piiiieeeep

Het momstreden wapen tegen hangjeugd is de piep en wordt al in een paar gemeenstes gebruikt echter is nu al omstreden, zie de reportage van RTL Nieuws. Gebruikmakend van het feit dat jongeren beter hoge tonen kunnen horen dan ouderen zou de jongere een hoge pieptoon irritant ervaren als die continu te horen is en de ouderen/volwassenezouden er geen last van hebben. Ter test staat hier 4 tonen voor je klaar om te testen hoe het met je gehoor is gesteld. Ik kon tot de conclusie dat ik geen jongere meer ben, want alleen de eerste 2 tonen kan ik waarnemen, die van 16 en 17 kHz hoor ik met geen mogelijkheid, ik twijfel zelfs of er achter die 2 knoppen wel een toontje verscholen zit. Ik ben benieuwd wat de rest van de lezers wel en niet kan horen.

5 Responses to “piiiieeeep”

 1. hielke

  Nou patrick, ik kan je zeggen dat achter de andere twee ook piepjes zitten. Al moet ik zeggen dat de eerste het naarste piept, maar die andere drie zijn ook waarneembaar.

  Reply
 2. bramn

  En ik dacht echt nog dat ik disco doof was, blijkbaar valt dat ook nog wel mee, ik hoor ze alle 4. En irritant zijn ze, nou hopelijk ook voor die hangjeugd, die volgens mij al allemaal toch al met zo’n discopiep rondlopen…

  Reply
 3. Arvid

  Ik hoor ze alle vier, zelfs nu net na het langdurig staan in een kroeg met vrij harde muziek (hoor dus een extra piep ;) )

  Reply
 4. Marloes

  Ai ai Buxx, dat gaat toch niet de goede kant op met je gehoor. Ik kan ze allemaal prima horen, maar een ander bepaald de-30-naderend manspersoon had er ook wat moeite mee.

  Misschien moeten jullie samen gaan hangen? Er zijn tenslotte ook hangplekken voor ouderen ;)

  Reply
 5. Glien

  Ik hoor ze ook allemaal, wel duidelijk dus dan buxx 7 jaar bejaarder dan mij is..

  Reply

Leave a Reply

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS