stay hungry, stay foolish

Project 10 tot de macht 100

Google gaat wat terug doen voor de mensen op de wereld. Net nu het bedrijf 10 jaar bestaat lanceert het Project 10 tot de macht 100.

Als je deze rekensom even oplost kom je tot een een 1 met 100 nullen (spreek uit: tien sexdeciljard). En dat is nog al wat, want hier is te lezen dat de wetenschapper het aantal deeltje waaruit ons heelal bestaat niet meer is dan een 1 met 72 tot 87 nullen, dat ligt even aan de berekening. Dit verklaar ook gelijk de naam ‘Google’, want ze willen alles, alles, alles hebben, weten en regelen.

Goed, dat goede doel dus. Wat is het plan? Google geeft iedereen op de werled de kans iets terug te doen voor de mensheid. Dat mag van alles zijn, een uitvinding of iets kompleet anders, bedenkt het maar. Tot 20 oktober zijn of haar idee aandragen, vervolgens worden er winaars bekend gemaakt en het idee van deze winaars wordt in actie gezet. Hiervoor is een bedrag van 10 miljoen dollar beschikbaar, een bedrag dat we met z’n alles bij elkaar geklikt hebben door op de advertentie te klikken. De rijkdoem die wij Google hebben gegevens wordt dus weer teruggegeven aan de mensheid, hoe nobel is dat wel niet.

Genoeg kanttekeningen zijn er natuurlijk te maken over deze weldoenerij. Google doet dit enkel om in een goed daglicht te komen staan en dergelijek zaken, maar ze doen het wel. Ze kunnen het ook op hun eigen rekening laten staan, het oppiotten en ervan op vakantie gaan, maar dat dus ze dus niet. Er wordt écht iets gedaan en dat is mooi.

Leave a Reply

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS