stay hungry, stay foolish

speciaal event van Apple

Het is weer zover, Apple houdt elk moment een speciaal event, waar natuurlijk weer nieuws gepresenteerd gaat worden. Wellicht nieuwe ipods en helemaal hoogstwaarschijnlijk een update van iTunes. We zullen het zo gaan zien.

De mannen van One More Thing laten het in ieder geval weer live weten op hun site, die vanaf nu even de enige is die ik bekijk. Later dus meer.

UPDATE: Het was niet veel, maar wel mooie dingen, de iPods zijn namelijk geupdate. De Nano in het bijzonder. Er is techniek van de iPhone en iPod Touch in verwerkt waardoor de iPod nu gevoelig is voor beweging. Door even te schudden kun je bijvoorbeeld doorgaan naar het volgende nummer en veranderd de interface zodra je hem liggend houd. Best sweet terwijl het zo vreelijk eenvoudig is.
Er zit inmiddels een opname functie ingebouw, zodat je met de vernieuwde hoofdtelefoon, het blijft een stomme naam trouwens, met ingebouwde microfoon noties kunt opnemen. En die nieuwe hoofdtelefoon heeft inmiddels ook een bas en tweeter speaker ingebouwd gekregen, wat dus betere klanken op zou moeten leveren en heeft het ein-de-lijk een knopje om te zappen door je muziek en het volume aan te passen.
Daarnaast is ie leverbaar is smerig veel kleuren (9), zodat er voor iedereen wel een kleur te vinden is.

Naast de Nano is de Touch geupdate, is ie dunner geworden en heeft ie nieuwe software. Niet erg spectaculair maar goed.
Wat wel mooi en vooral superslim is is de update van iTunes, versie 8 inmiddels. Daar zit tegenwoordig Genius in gebouwd. Een slimmigheidje dat net als bij al vele online muziekdiensten als Last.fm analyseert welke muziek je luisterd en je op die basis suggesties geeft voor vergelijkbare, nieuwe muziek. Leuk dus om nieuwe muziek te ontdekken en vooral slim, want die deuntjes moeten natuurlijk wel aangeschaft worden. Smart asses.

UPDATE2 2: De keynot speech is inmiddels online gezet en hier te bekijken.

Leave a Reply

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS