stay hungry, stay foolish

survival op TV

Sinds een paar jaar kijk ik graag naar de programma’s van Ray Mears op Discovery. Hij laat je alle ins en out van het leven in de natuur zien en daar hou ik van. Sinds mijn jonge jaren heb ik al heel wat survival boeken gelezen en ik ben er altidj in geïnteresseerd  geweest.

Maar na de documentaire achtige manier van Ray kwam er een ander genre, de reality survival van Bear Grylls, de bikkel die ooit diende voor de SAS, de heftigste soldaten op aarde. Het concept van Bear’s programma is, dat ie ergens gedumpt word en dat ie op eigen kracht uit de natuur terug moet komen naar de bewoonde wereld. Supermooi natuurlijk, maar hoewel leuk om naar te kijken maar behoorlijk nep. Nep als in, dat er een camera ploeg achter hem aanloopt en dat het echt nep nep nep is.

En hoewel het een leuk programma is om naar te kijken kijk ik momenteel het liefst naar de andere, de enige echte Survivirman, Les Stroud. Les duikt speelt mooi in op het gat dat Bear voor hem achterlaat, door zelf alle het camera werk te doen met behulp van zo’n 4 camera’s en wat statieven. Hij zegt ook eerlijk wat ie allemaal bij zich heeft en als er iets mis gaat. Het opzet van de serie is ook ander dan dat van Bear. Les overleeft 7 dagen in een gebied, hij probeert niet van A naar B te gaan, enkel in leven blijven door te leven van de natuur.

Hoe dan ook, nep, duf of wat slechter camera werk, het is toch leuk om naar 1 van deze 3 experts te kijken en te zien wat je in de natuurlijk allemaal kunt gebruiken.

Leave a Reply

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS