stay hungry, stay foolish

1 op vreselijk veel

Mijn Polooo rijdt zo’n 1 op 14, niet al te zuinig maar iuk rij er dan ook niet elke dag mee naar het werk, dat kan gelukkig lekker op het fietsje. Maar ik hoor ook wel eens mensen over hun bolide praten en die komen niet verder dan 1 op 9, of in het gunstige geval 1 op 10, dus dan valt het nog best wel mee.

De trend van de laatste jaren is in mijn ogen dat men niet en steeds grotere auto wil rijden, maar juist een goedkoperen, dan wel zuinigere. Auto’s die 1 op 20 rijden zijn al lang niet meer een uitzondering en dat is natuurlijk erg fijn. Minder tanken bij die oersaaie en deprimerende onbemande tankstations en vooral minder geld aan brandstof uitgeven. Vooral dat laatste is leuk. En het is natuurlijk ook nog goed voor het mileu, dat is ook nog eens waar, want daar doen we het toch ook een beetje voor? Een heel klein beetje, want de eigen portemonnee telt uiteraard het zwaarst.

Nu heeft Shell wat nieuws leverbaar bij de pomp, FuelSave, de vervanger van Euro 95, waarmee belooft word dat je er meer meters mee kunt rijden. Nu is dat natuurlijk erg lastig te testen met een personen autootje, aangezien je van ontiegelijk veel factoren afhankelijk bent, dus of het ook echt verschilt is een kwestie van vertrouwen, wat deze brandstofboer verteld. Van de andere kant, waarom zou het niet werken, ze hebben baat bij een goede reputatie, eentje die onlangs al een beetje aan het wankelen is gebracht door het nieuws van een in de doofpot gestopte moord. En daarnaast ook nog eens erg veel ervaring op het gebioed van hun vak, de brandtoffen.

Zo organiseren ze ook de  Eco-marathon. Een wedstrijd met 200 teams uit 20 landen, waar van 7 uit Nederland, waarbij zoveel mogelijk gereden moet worden op 1 liter brandstof. Altijd leuk om innovatieve dingen te zien op het gebied van weerstand, aerodynamica en dergelijke zaken. En ohiervan ben ik wel degelijk overtuigd dat ze er iets aan hebben om hun producten beter te maken en wellicht is dat hele FuelSave ook wel hieruit ontstaan. Je weet het niet.

Leave a Reply

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS