stay hungry, stay foolish

11 dingen die mijn online leven gemakkelijk maken

Ik ben eigenlijk altijd wel ergens online, of het nu op het werk thuis of onderweg is, altijd en overal is het internet in de buurt, alle voordelen met zich meebrengen. Want dat is natuurlijk het mooiste aan de opmars van het internet, dat het veel voordelen heeft. En dat in combinatie met de #31dbbb uitdaging dit ik onlangs ben aangegaan en waar ik alweer een paar dagen mee achterloop leek het me het een goed plan eens inzichtelijk te maken welke onderdelen van het internet ik niet meer los kan laten en welke dus mijn digitale leven runnen. Tijd voor een overzicht van de 7 dingen waar ik niet meer zonder kan.

 1. Gmail – Ik ken genoeg andere e-mail oplossingen, maar deze van Google is tochverreuit de beste, het handigst en het meest flexibel. De zoek funtie is briljant en dat kan ook niet anders, want het is een product van een zoekmachine.
 2. Google – Geen enkele zoektocht naar iets gaan nog via een andere zoekmachine dan die van de grootste en bekendste ter wereld. Van ‘gewone’ zoekopdrachten, tot het controleren of een woord goed gespeld is, tot een voorbeeld van iets dat ter inspiratie kan gelden.
 3. Google Reader – De 2de dienst van Google in dit overzicht. De RSS reader, feedreader of gewoon de tool die ik gebruik om op de hoogte te blijven van alles wat er op de verschillende nieuwssites, weblogs en fora gebeurt die ik interessant genoeg vind om te volgen. Op 1 centrale plek lees ik het nieuws wat ik wil volgen.
 4. WordPress РDe tool die ik al jaren gebruik om mijn eigen weblog te onderhouden en dat momenteel hoort bij d̩ top van de weblogtools.
 5. Twitter – Nog vreselijk nieuw eigenlijk maar de laatste tijd vooral in alle media om ons heen genoemd en besproken. Een super snelle manier om de actualiteiten te volgen, vragen te stellen aan andere gebruikers waar ik contact mee heb en zo af en toe leuk ter vermaak.
 6. Delicious.com – Jaren geleden als dienst begonnen om je favoriete websites in bij te houden, inmiddels overgenomen door Yahoo en ook goed te gebruiken om te zien welke sites populair zijn, wat hip is en waar meer mensen gebruik van maken. Het is de vervanging van de favorieten in de browser zelf. En naast het feit dat je je eigen favorieten erin kunt bijhouden, je hebt dus ook gelik toegang tot de favorieten van de andere gebruiken, waardoor je het als een soort van menselijke zoekmachine kunt gebruiken.
 7. YouTube – Simpelweg ter vermaak is YouTube natuurlijk meesterlijk, maar ook handig als ik de melodie van dat ene nummer wil weten waar ik niet meer op kan komen als je gewoon even snel wil luisteren naar een lekker nummertje als ik niet in de buurt bent van mijn ieen iTunes en als archief van heel veel nieuws items, oude films en series.
 8. Skype – Ik gebruik het niet dagelijks maar het is wel vreselijk handig, helemaal nu het ook met de iPhone kan en je dus in het buitenland goedkoop tot gratis kan bellen. En het is niet alleen handig om gemakellijk met elkaar te overleggen, het werkt ook perfect als handfree telefoon.
 9. Dropbox – Een simpele onine opslag diest die het gebruik van een isb stick, cd’s en ander soortige dataopslag voor een korte tijd niet overbodg maakt. Alles wat ik in een bepaalde map op mijn eigen computer zet, wordt automatisch online geplaatst en bijvoorbeeld ook gelijk op de comuter op m;n werk. Heel erg handig om dus altijd en overal bij bepaalde bestden te kunnen.
 10. Firefox – De webbrowser die vooral het gemakkelijkst te voorien is van plugins waardoor je alles in kunt richten zoals je het zelf wilt. Hoewel ik Dafari ook niet heel erg verveld vindt en het zelfs nog mooier vindt, kies ik toch voor Forefox als mijn standaard webbrowser vanwege de flexibiliteit.
 11. Mac – En als laatste, geen dienst, geen site, maar een apparaat die me toegang geeft tot het wereldwijde web, de mac. Of het nu om mijn trouwe unibody MacBook thuis gaat, de brute PowerMac op het werk of de iPhone die altijd wel bij de hand is, alles is verbonden met het internet, altidj en overal en het werkt gewoon. Geen moeilijke dingen om in te stellen, te beveiligen en te onderhouden, het werkt gewoon.

Ik heb dit artikel in een paar dagen geschreven en intussen ben ik vooral op zoek gegaan of ik nog dingen miste in deze lijst, maar ik denk uiteidelijk dat dit wel de opsomming is van de meeste gebruikte internet gerelateerde zaken die het leven een heel stuk gemakkelijker maken.
En mocht je je ervoor interesseren, dan heb ik hier nog even in het kort de links naar mijn delen van een deel van de 7 internet tools geplaatst: Google ReaderDelicious.comTwitterYouTube

Leave a Reply

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS