stay hungry, stay foolish

a Mouse with Magic

Daar is ie dan, vanmiddag gehaald bij de MacMe en momenteel ligt hij naast mijn MacBook en is verre van lelijk. De Magic Mouse, het nieuwe cursor-beweeg-apparaatje van Apple. Er moest zeker een vervanger komen voor de muis die ik thuis gebruik, de vorige van Apple, de Mighty Mouse. Want het scroll pieletje deed het al tijden niet. Daar zal deze geen last van hebben, want er zit simpelweg geen scrollunit op. Maar uiteraard kan ie dat wel, maar dan door een wrijf over het oppervlak, net als bij het trackpad van de laptop. Heel erg netjes gemaakt.

Alleen mis ik wel wat, ten eerste moest ik handmatig nog de driver downloaden en installeren, iets wat ik niet gewend ben van Apple, tot nu toe werkt alles altijd soepel.
Én, een belangrijker punt, ik mis een snelle toegang tot expose en spaces, 2 opties in het OS die ik veelvuldig gebruik, En daar laat Apple een behoorlijke steek vallen. Want eerst lanceren ze de nieuwe functeis van het OS en vervolgens komt er een muis die daar niet/nog niet mee overweg kan. Heel erg irritant.

En zo zie je maar, het is net een echt bedrijf, niet alles is perfect. Hoewel, het uiterlijk van de nieuwe muis…

magicmouse

4 Responses to “a Mouse with Magic”

 1. Bitfreak

  Je kunt toch actieve schermhoeken definiëren om Exposé en Spaces te benaderen?

  Reply
 2. hielke

  Sweet!
  Werkt ut een beetje? Zal vast fijner zijn dan een vastgelopen tepel op je Mighty Mouse…

  Reply
  • buxx

   Dat scrollen is een hele vooruitgang, maar hte missen van de knijp optie voor spaces en het indrukken van het tepeltje voor expose mis ik wel. Maar er zijn gelukking wel weer tools om andere gesture combo’s te maken en door te vertalen naar commando’s

   Reply

Leave a Reply

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS