stay hungry, stay foolish

Bear Grylls is mr. Chief Scout

Ik heb al vaker over Bear Grylls geschreven, de man achter het inmiddels zeer bekende survival   programma dat door Discovery Channel word uitgezonden. Soms positief, dan weer wat egatiever omdat hij de kijker zo af en toe toch wel heel erg bedonderd met z’n stoere verhalen. Maar alles voor de goede zaak, entertainment en dat maakt veel goed. Want het is en blijft leuk om naar te kijken, iemand die in de natuur overleeft.

En ook bij Scouting Engeland is zijn invloed en optreden niet onopgemerkt gebleven want vanaf heden mar Bear zich officieel Chief Scout noemen. Deze ere tietel mag hij dragen voor de koemnde jaren. Sinds lord Baden Powell, de oprichter is Bear de 10 de Chief Scout en zet hij zijn naam onder een lijstje met vooraanstaande engelsen die ik niet ken maar daar aan de andere kant van de noordzee bekend zijn. Ik denk dat het vergelijkbaar is met de functie die Prinses Maxima momenteel heeft bij Scouting Nederland als beschermvrouwe.

Altijd goed, een publiek figuur die zich inzet vor de goede zaak. En zo als Bear zelf zegt: “It is so much fun!”… “And you are getting muddy.”

Leave a Reply

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS