stay hungry, stay foolish

de Dutch Bloggies zijn er weer

Voor de zoveelste maal is het weer tijd voor de Dutch Bloggies, de weblogverkiezing van Nederland. Wederom zijn er weer heel wat weblogs genomineerd en kan er dus weer gestemd worden. Maar ik mis wel wat dit jaar. Zover ik kan zien zijn er namelijk maar twee categorieën. De beste weblog en de beste microblog (Twitter account dus).

Ik mis de categorieën als ‘beste nieuws weblog’, ‘best ontwerpen weblog’, ‘best geschreven weblog’ en van dat soort dingen. Het enige wat je nu kunt doen is uit de eindeloze lijst een weblog kiezen en dat is het. Geen uitdaging, geen leuke speurtocht naar leuke weblogs die je anders niet was tegengekomen of zoiets. Jammer, een gemiste kans. Nu zijn er nog wel meer zaken, maar die houd ik even voor me, die pass ik wel gelijk door naar de organisatie. Ik hoop in ieder geval dat het volgens jaar weer wat leuker gaat worden.

db-banner350

4 Responses to “de Dutch Bloggies zijn er weer”

 1. madbello

  Je bent een beetje laat, de nominaties zijn vorige maand geweest, toen kon je in meer dan 20 categorieën 3 blogs nomineren.
  Deze is de longlist van wat er is genomineerd ;-)

  Reply
 2. buxx

  Ah is het zo gegaan, dat heb ik dan inderdaad compleet gemist.
  Neemt niet weg dat ik het logische had gevonden dan er in de 20 categorieën winnaars worden aangewezen.

  Nu krijg je dus slechts 1 winnaar, toch?
  En eentje voor de microblog dan, maar goed.

  Reply
 3. madbello

  Weer mis :-) waar je nu kan stemmen is voor de publiek prijs en de rest van de nominaties worden per categorie door de jury aangewezen.

  Het is een beetje een mix ;-)

  Reply
 4. buxx

  Dan was me dat niet helemaal duidelijk. Wel jammer in dat geval dat het publiek niet kan kiezen in de categorieën. Net als een sport met een jury, blijft het niet écht een overzicht van de beste weblogs.
  Het is de mening van een klein groepje en niet meetbaar.

  To bad, wellicht volgend jaar weer beter, in mijn ogen dan.

  Reply

Leave a Reply

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS