stay hungry, stay foolish

de iPhone omgetoverd tot pin automaat

Met de iPhone kun je veel, heel erg veel. Voor zon beetje probleem is wel een app beschikbaar die het voor je op kan lossen. Auto terug vinden in de stad, de buienradar bekijken, bellen natuurlijk of een spelletje spelen terwijl je moet wachten op iets.

Maar wat als je accessoires aan het ding gaat toevoegen, dan kun je er nog meer mee doen. Je kunt hem dan bijvoorbeeld als mobiel pin automaat gebruiken. En dat idee is nu net door de man die ook aan de wieg stond van Twitter uitgewerkt.

Het idee is niet alles super en handig te gebruiken voor veel bedrijven, maar het ook nog eens vreselijk slim gedaan. Zo krijgt de verkoper een foto van de koper te zien als die zijn pasje door het blokje, de Square, net zoals het product heet, haalt. Zo kun je gelijk zien of de koper en dus betaler wel de eigenaar is van de pas.

De bon krijg je netjes per mail of aan je account gekoppeld dus die raak je ook niet meer kwijt en zelfs een handtekening ter goedkeuring kan gezet worden, met je vingers.

Mooi allemaal, maar het is nog lnag niet in het wild terug te vinden natuurlijk. Dat gaat vast nog wel een poosje duren.

squareup

UPDATE: Tijdens de LeWeb in Parijs heeft Jack Dorsey vandaag verteld dat er een API komt voor de applicatie, zodat het kan werken met al bestaande afreken systemen én dat de ‘square’ die je aan de iPhone moet koppelen gratis wordt geleverd.
Dadat ik eerst bedenken had hoe dit nieuwe product geadopteerd kan worden door de potentiële gebruikers, begin ik het nu in te zien. Het wordt je namelijk wel heel erg gemakkelijk gemaakt. Slim, heel erg slim.

Leave a Reply

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS