stay hungry, stay foolish

de opmars en teloorgang van Walmart

Walmart is groot, heel erg groot in de VS. De in 1962 gestarte winkelketen waar je alles, maar dan ook alles zo’n beetje kunt kopen is in rap tempo over de VS verspreid als een ware olievlek. Er werken dan ook inmiddels bijna 2 miljoen (!) mensen. Zie hiervoor vooral deze video, met de voorgang van het openen van nieuwe vestigingen.

Goed, we weten nu dus dat het écht heel groot is en je dus blijkbaar op elke hoek in de VS een Walmart kunt vinden. Maar wat kun je er allemaal kopen? Veel , heel erg veel. Het is namelijk een supermarkt gecombineerd met een bouwmarkt, speelgoedwinkel, kledingwinkel, Blokkerachtige winkel en nog meer van dat soort vreemde combinaties. En hoewel veel mensen tegen het concern opkijken is ook veel kritiek op het reilen en zeilen.

Allemaal heel erg leuk om te weken, maar wat het allerleukste is, is natuurlijk het mensen kijken. Want daar loopt wat rond, OMFG! Ik hoop dat de winkel dit soot publiek aantrekt en dat het niet het gemiddelde beeld van dé Amerikaan is, want OMG! Zie hier de meeste vreemde gedrochten die men aantreft in de Walmart. Ik heb alvast een kleine bescheiden selectie gemaakt.

4 Responses to “de opmars en teloorgang van Walmart”

 1. Max

  Oh hemeltje ja, PeopleOfWalmart, daar heb ik al wel vaker mijn ogen uitgekeken. Menig WTF-momentje.

  En hoe erg het ook is, ik geloof dat het totale publiek van Walmart nog wel een redelijke afspiegeling is, in ieder geval van het modale deel van de bevolking — dat zou ik eens na kunnen vragen bij wat kennissen.

  Moet ook eigenlijk wel, Walmart is enorm. Dat zouden ze niet geworden zijn als het een niche-markt was. =]

  Reply
 2. Max

  Hehehe… het maffe is: die avatar komt bijna overal bij uit. Dat betekent waarschijnlijk dat ik een enorme zeikerd ben, of dat ik alleen op zeikverhalen reageer, of dat iedereen (behalve ik) het verkeerd zie.

  Welke van de drie het is laat ik verder maar in het midden. =]

  Reply
  • buxx

   Dat zul je zelf het beste weten, maar wat ik van je lees is dat je vooral kritisch bent, helemaal niets mis mee geloof ik.

   Reply

Leave a Reply

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS