stay hungry, stay foolish

de opmars en teloorgang van Walmart

Walmart is groot, heel erg groot in de VS. De in 1962 gestarte winkelketen waar je alles, maar dan ook alles zo’n beetje kunt kopen is in rap tempo over de VS verspreid als een ware olievlek. Er werken dan ook inmiddels bijna 2 miljoen (!) mensen. Zie hiervoor vooral deze video, met de voorgang van het openen van nieuwe vestigingen.

Goed, we weten nu dus dat het écht heel groot is en je dus blijkbaar op elke hoek in de VS een Walmart kunt vinden. Maar wat kun je er allemaal kopen? Veel , heel erg veel. Het is namelijk een supermarkt gecombineerd met een bouwmarkt, speelgoedwinkel, kledingwinkel, Blokkerachtige winkel en nog meer van dat soort vreemde combinaties. En hoewel veel mensen tegen het concern opkijken is ook veel kritiek op het reilen en zeilen.

Allemaal heel erg leuk om te weken, maar wat het allerleukste is, is natuurlijk het mensen kijken. Want daar loopt wat rond, OMFG! Ik hoop dat de winkel dit soot publiek aantrekt en dat het niet het gemiddelde beeld van dé Amerikaan is, want OMG! Zie hier de meeste vreemde gedrochten die men aantreft in de Walmart. Ik heb alvast een kleine bescheiden selectie gemaakt.