stay hungry, stay foolish

kopersbescherming op Marktplaats

Gisteren kreeg ik de periodieke mailing van Marktplaats in de mailbox binnen en daar was in te lezen dat de kopersbescherming van PayPal ook beschikbaar is voor de Marktplaatsers. Niet zo gek, want zowel Markplaats als PlayPal hebben op de achtergrond dezelfde eigenaar, teweten veilingsite eBay. En die bied het voor dienst internationale site al lang aan, dus dat het doorgerold werd richting Marktplaats is niet zo heel erg onlogisch.

Maar wat kun je er mee? Vooral zekerheid van veilig handelen krijgen. En dat is natuurlijk heel wat waard. Ik koop en verkoop regelmatig iets vor Marktplaats, maar de deal zelf blijft het lastigste. Het lieft doe ik de uiteindelijk deal persoonlijk en in real life, maar als het echt niet anders kan, dan is dit een goede optie.

Even simpelweg knippen/plakken:

Voordelen voor de verkoper
Het aanbieden van PayPal laat zien dat u een betrouwbare verkoper bent. U biedt de koper de zekerheid van PayPal-Kopersbescherming. Zorg er wel voor dat u altijd een verzendbewijs kan overleggen, in geval van onenigheid met een koper.

Voordelen voor de koper
Soms is het handiger om een gekocht product te laten versturen via de post. Wanneer u de verkoper betaalt via PayPal dan bent u altijd tot 200 euro verzekerd van de aankoopwaarde. Wel zo veilig

Voor beide partijen dus een vooruitgang.

Leave a Reply

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS