stay hungry, stay foolish

mijn eeuwige schoenen

Ik loop al jaren op hetzelfde type schoenen, de authentieke bootschoen. Ver voor de tijd dat  de kak student erop liep en to ver ver ver na die tijd loop ik erop en zal ik er waarschijnlijk op blijven lopen. Is het huidige paar af, dan koop ik gelijk een nieuwe set. Maar of ze nof hip zijn, dat weet ik niet. Je ziet er steeds minder mensen op lopen, wellicht zegt dat genoeg, maar goed, ik blijf bij mijn eigen smaak.

Maar aan de andere kant van dat verhaal staat de Clarks, sinds jaren een klassiek merk met schoenen die al jaren en jaren hetzelfde zijn en waarschijnlijk ook zullen blijven. Hier heb ik een poos geleden de originele ‘dessert boot‘ van aangeschaft. Een model waar men al op liep in de tijd dan bij moeder naar de middelbare school ging en nog verder terug, het model bestaat inmiddels 60 jaar. Oorspronkelijk komt het ontwerp uit India, waar ie door de soldaten in de woestijn gedragen werd.

Vervolgens hebben ze een hele tijd een stoffig imago met zich meegedragen, maar ze kunnen best weer. Momenteel loopt er een veiling van gecustomisede dessert boots die verkocht worden voor War Child dus ze zijn nog lang niet uit de spotlights.

En daarnaast lopen ze alsof je op je op je pantoffels loopt. Door de spekzool veer je over de wegen, de vloer en de paden én is het een vreselijk simpele schoen, zonder extra troep erop, erin of eraan. Geweldig.

clarks dessert boot

2 Responses to “mijn eeuwige schoenen”

Leave a Reply

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS