stay hungry, stay foolish

Nationale Comic Sans Dag

Coen en Sander, het radio duo van de middag, hebben komende vrijdag, 3 juli 2009, uitgeroepen tot de Nationale Comic Sans Dag. Tijdens de uitzending bedacht en vervolgens uitgevoerd. Zo hadden ze een gast van nu.nl aan de lijn en die gooit de hele site vrijdag om naar dit afschuwelijke vreselijke te vieze font, naar het schijnt. En ook de site van 3FM wordt vrijdag voorzien van dit vreselijk misplaatste en vooral voor het overgrotedeel verkeerd gebruikte font. Bah bah bah, want lelijk is het, ik heb het hier wel vaker over gehad.

comic-sana

UPDATE: Zojuist krijg ik het officiële persbericht van de vriendjes Coen en Sander in mijn mailbox:

COEN EN SANDER ORGANISEREN NATIONALE COMIC SANS-DAG
3FM-dj’s zetten het swingende lettertype in het zonnetje

Aanstaande vrijdag 3 juli staat het radioprogramma ‘De Coen en Sander Show’ op 3FM  in het teken van het lettertype Comic Sans. Vroeger was het een heel populair lettertype maar tegenwoordig is het not done om het nog te gebruiken. En juist dat is de reden dat Coen en Sander een Nationale Comic Sans-dag in het leven roepen. In de radio-uitzending is het idee tot stand gekomen om juist het lelijke eendje onder de lettertypes met een eigen dag te eren.

Presentatoren Coen Swijnenberg en Sander Lantinga hebben alles op alles gezet om heel Nederland aanstaande vrijdag Comic Sans te maken. Websites 3FM.nl, Nu.nl, BNN.nl en zelfs CNN.com zullen hun steentje bijdragen. Daarnaast zijn luisteraars opgeroepen om mee te doen met de Nationale Comic Sans-dag. Menig website, menukaart, flyer, advertentie en mailtje zal aanstaande vrijdag in dit lettertype te lezen zijn.

Op vrijdag 3 juli staan Coen en Sander tussen 16.00 en 18.00 uur stil bij de geschiedenis van Comic Sans en zullen ze onderzoeken waar het mis is gegaan met dit lettertype. Het doel van de Nationale Comic Sans-dag is dat Nederland nog één keer gebruik maakt en stil staat bij dit ‘lekkere gekke’ lettertype.

De Coen en Sander Show is elke werkdag vanaf 16:00 uur te beluisteren bij BNN op Radio 3FM en wordt gepresenteerd door Coen Swijnenberg en Sander Lantinga. Meer info op www.coenensandershow.nl.

3 Responses to “Nationale Comic Sans Dag”

  1. Stoet

    Maar het is (godzijdank) niet verplicht om hier aan mee te doen toch?
    Anders wordt er door mij vrijdag niets, maar dan ook helemaal niets ontworpen! Tijd voor een gelijktijdige tegenactie? Stel je voor dat je mensen dit foeilelijke font weer gaan ontdekken!!
    HELP!

    Reply

Leave a Reply

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS