stay hungry, stay foolish

Slumdog Millionaire

Net  heb ik Slumdog Millionaire gekeken en moet zeggen dat het zeker niet mijn slechts besteden 120 minuten is, maar ook zeker niet de beste. Ik snap dan ook niet de ophef over de film. Een hele serie Oscar nominaties, 10 om precies te zijn en afgelopen weekend heeft ie 7 Bafta‘s gewonnen. Ik heb er afgelopen weekend niets van meegekregen, maar het was er wel degelijk. Veel dubbeldekker bussen in London reden dan ook rond met de kreten ‘best feel-good film of the decade’.

De filmtechniek was wel gaaf, het geeft een lekker Indiaas sfeertje met de kleuren die je er zou verwachten en vooral de aftiteling was subliem. Apart, origineel en de moeite om helemaal af te kijken. Het is dus wel een film die met de nodige zorg gemaakt is en daar hou ik van. Het is dan ook zeker geen standaard Hollywood filmpje, er zit een beetje meer diepte in, maar zeker niet teveel. Hele hele verhaal bestaat uit ongeveer 3 lagen, als je het zo kunt uitdrukken. Een Nijntje verhaaltje heeft er 1 en een actiefilm heeft er 2. Het heeft wel wat meer diepte, maar niet zoveel zoals je zou verwachten een film die zoveel heeft gewonnen en wellicht gaat winnen, hele verhaal is daarnaast ook nog eens voorspelbaar en een paar verhaallijnen worden in mijn beleving niet helemaal afgemaakt of eindigen heel vreemd.

Maar goed, het is en blijft een winnende film en dat is vaak wel reden genoeg om er even naar te kijken om zelf te zien of je het met de prijzen eens bent.

slumdog-millionaire1

Leave a Reply

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS