stay hungry, stay foolish

wat is Groningen toch tof

Even tijd voor wat positief nieuws over Groningen hoor. Niet omdat de stad het nodig heeft, maar omdat het blije verrassing voor mij was en het goed nieuws is en dat mag best even zo in de ‘cucumbertime’.
Afgelopen zaterdag was ik naar een restaurant aan het Zuiderdiep met vriendinlief en diens familie en na het eten zijn we met z’n tweeën nog even naar de 3D versie van Ice Age geweest. Met van die kekek gekke brilletjes en verbazing over de effecten.

Na de film liepen we terug naar de fietsen en ik tracht ondertussen de fietssleutel uit mijn broekzak te vissen, echter zonder resultaat. Nog eens zoeken en nog eens, nee niets te vinden. Nergens. Zal ie uit de broekzak gevallen zijn in de bioscoop wellicht? Kan, maar eerst maar even naar de fietsen, wellicht… en ja hoor, daar zat de sleutel nog in het slot. De fiets stond wel op slot, maar een klein stukje draaien met de sleutel die er dus nog in zat en hij was los geweest, klaar om op weg te fietsen.

En aangezien het geen afgetrapte stadsfiest was, was ik zeer blij verrast dat ie er nog stond. Behoorlijk balend van mijzelf dat ik de medemens in de stad op de proef had gesteld, was ik zeer blij dat de diezelfde stadse medemens hier nog wel respect heeft voor andermans eigendommen.

Of was het gewoon een kwestie van mazzel?

Leave a Reply

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS