stay hungry, stay foolish

7 dagen vol met inspiratie

Het meest inspirerende verhaal dat ik dit jaar heb gehoord is dat van de opruimdag in Estland, ‘Lets Do It 2008‘. Door gebruik te maken van de gemeenschap en diens samenwerkende vermogen hebben ze daar in 1 dag in het hele land de troep in de bossen opgeruimd.

Iets wat de regering normaal 3 jaar en 22,5 miljoen euro zou hebben gekost, is met wat samenwerken geregeld in 1 dag en voor nog geen half miljoen euro.

Tijdens een van de Stand-up Inspirations legt een van de organisatoren uit hoe het in z’n werk ging en hoe je mensen kunt mobiliseren om iets samen op te maken. Erg interessant. Als kijk hier de snelle samenvatting en je zult het hele idee snappen.

Erg leuk en vooral heel erg inspirerend. Dat moet voor meer mogelijk zijn. Niet alleen om troep in het bos op te ruimen, maar ook om andere problemen op te lossen. Al is het maar gedeeltelijk, of al is het maar om de boel even in beweging te krijgen.

En daarom zijn de ‘7 days of inspiration‘ aan het opstarten. Ergens in februari 2011 zal een week lang elke dag een andere maatschappelijk probleem centraal staan. En zullen mensen uit allerhande hoeken en disciplines daar iets mee gaan doen. Wellicht gaan er oplossingen komen, wellicht niet. Maar wat voorop staat is dat het zeer inspirerend kan en zal zijn. Het is een groot doel, maar als je het niet probeert weet je nooit of het zal werken.

Ik heb me in ieder geval aangemeld om hieraan bij te dragen, met mijn kennis en kunnen. Laten we gaan kijken waar het ons en ons land heenbrengt.

Leave a Reply

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS