stay hungry, stay foolish

7 dingen die je altijd bij je moet hebben

Er zijn dingen die je altijd bij je hebt als je buitenshuis bent, de huissleutels, in de meeste gevallen een telefoon en vaak ook nog wel een portemonnee. Maar naast deze standaard zaken zijn er meer handige dingen die, jawel, handig zijn om altijd bij je te hebben. Een kleine opsomming van wat ik nagenoeg altijd in mijn tas heb.

de inhoud van mijn tas

Papier – Zorg ervoor dat je nooit zonder papier zit. Want de meest briljante ideeën komen nu eenmaal als je ze niet verwacht. Als je ergens in de rij staat te wachten, bij iemand anders thuis, als je buiten loopt. Eigenlijk overal, behalve op die plek waar je het gelijk kunt verwerken.
In het verlengde hiervan ben ik tussen de bedrijven door met een klein mini project bezig, die hopelijk spoedig het daglicht gaat vinden. Zodra dat zover is is het natuurlijk op buxx.nl te lezen.

Pen РWat heb je aan papier, naast het vouwen van vliegtuigjes om te tijd te doden, als je er geen pen bij hebt? Een pen die het altijd doet, goed ̩n lekker schrijft.

Plastic tasje – Dit plastic tasje draag ik altijd bij me in mijn tas. Beetje vreemd, want waarvoor heb je een plastic tas nodig als je ook vrijwel altijd een tas bij je hebt? Wel, het is een uitbreiding. Voor het geval ik nét iets meer boodschappen heb gekocht bij de supermarkt dan in de tas past bijvoorbeeld. Het scheelt weer een tasje kopen bij de kassa, wat op jaarbasis ook weer op kan lopen, en het is ook nog eens nuttig voor andere dingen. Zoals als zitlap als je ergens wilt zitten, maar het heeft net geregend of het is er vies.

Mes РNu ben ik een Scout en dan is het n̩t even iets logischer dat je een mes hebt en ook bij je hebt. Maar het is voor iedereen handig. Want je kunt er naast het doorsnijden van een touwtje, ook heel erg prima een broodje mee smeren en doorsnijden als je ergens onderweg gaat lunchen. Hoewel het op zich ook prima met een pinpas kan, maar dan liever in nood gevallen.

Zaklampje – Een klein zaklampje, zo’n led dingetje met een knopcelletje is vooral in de winter handig. Als het vroeg donker is en je moeite hebt met het terug vinden van dingen in je tas of het sleutelgat als je bij de schuur aankomt. In beide gevallen is het wel belangrijk dat het lampje óf aan de tas zelf hangt middels een clipje óf op zo’n vreselijk eenvoudige plek in de tas zit dat ie blindelings te vinden is.

USB stick – Vaak is er wel internet in de buurt als je op een computer bezig bent, maar voor die keren dat dat niet het geval is, is een USB stick wel handig om bestanden op te slaan, mee te nemen of te backuppen. Of, simpelweg, omdat het om teveel data gaat. Dan is een externe opslag toch nét even iets handiger om het van de ene computer naar de andere over te brengen.

Telefoonoplader – De telefoons van nu gaan minder lang mee dan vroeger, daarom gaat het stekkertje om de iPhone op te kunnen laden altijd mee. Er is vaak wel een usb poort te vinden, waar een beetje stroom uit getapt kan worden, zo de telefoon in.

Natuurlijk zit er in de tas die dagelijks bij mij draag veel en veel meer, maar deze 7 dingen zitten er in ieder geval in. Wil je nog meer inspiratie wat je allemaal in een tas kan stoppen? Kijk dan eens op de Flickr groep What’s in your bag?

2 Responses to “7 dingen die je altijd bij je moet hebben”

Leave a Reply

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS