stay hungry, stay foolish

bella Italia, een reis naar Milaan, Genova en Portofino

Ik begin steeds meer en meer van Italië te houden, wellicht ook omdat ik er inmiddels 3 keer ben geweest en ik het komend weekend voor de vierde keer het land van de meeste geweldige koffie, pasta’s en salades ga bezoeken, maar ik denk dat het meer is. Niet om de mensen, die zijn in Duitsland en Noorwegen nog veel vriendelijker, niet speciaal om het landschap, dat is in Noorwegen en Oostenrijk vele malen mooier, maar vooral om het sfeertje. Heerlijk relaxed, lekker kalm, maar soms ook zo vreselijk heerlijk opgefokt en onbegrijpelijk. Het zal de algemene sfeer wel zijn, wat Italië zo mooi maakt.

Een overzicht van 2 weekenden geleden, een kort reis van Milaan, naar Genova naar Portofino, zoals geplaats op Flickr.

jumping buxx
Ik moet hier eerlijk in zijn, vriendinnetje @glien is hier mee begonnen, maar ik kan het niet laten haar hier gewoon vreselijk in na te apen, een ‘jump around the world’ project voor mezelf. Ik loop wat achter met leuke foto’s in deze serie, maar doe mijn best.

buxx in the elevator
Ik hou van texturen, zo ook deze, in de lift. Net een aanrechtblad dat rechtop staat.

cute small car in Milano
Milaan is nogal een drukke staat, men neemt het niet zo nauw met de verkeersregels en parkeert overal waar maar plek is. Althans zo lijkt het, Daarom zijn compacte auto’s wel heel erg handig. Naast de scooter, lijkt de Smart er wel de meest voorkomende vorm van vervoer. Maar het kan nog compacter.

Portofino

Portofino wordt op de Wikipedia omschreven als een van de mooiste haventjes aan de Middellandse Zee. Of dat écht zo is weet ik niet, dit is namelijk een van de weinige die ik tit nu toe heb gezien. Het was er rustig, alleen de Gucci de naastgelegen toeristen-prullen-winkel en de Burberry winkel waren zo’n beetje open, maar ik snap het idee. Vreselijk kneuterig, compact en sfeervol. Dat was het wel. Afgezien van de parkeer garage, waar de eigenaar € 5,- per uur per auto mee verdiende. Maar dan stond je wel tussen de Porches, en Lotussen. Naast het plaatjes zelf, is de weg er naar toe, de slinger weg langs de kust vanaf Santa Margherita Ligure net zo zeer een vreselijke aanrader.

cool sign at an Italian bank
Briljante sticker, met een boef die zo uit de Felix the Cat strip lijkt gestapt.

My father, me, my girlfriend and my mother
het reisgezelschap waarmee ik was, in volgorde van links naar rechts. Pa, ik, vriendinlief en ma.

4 Responses to “bella Italia, een reis naar Milaan, Genova en Portofino”

 1. Simone

  Misschien gaan we deze zomer nog eventjes Italië aan doen. Heerlijk land :)

  Reply
  • buxx

   En terecht, lekker landje. Als tourist in ieder geval, als je er woont is het denk ik wat minder. De mob en vuilnis perikelen bijvoorbeeld.

   Reply

Leave a Reply

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS