stay hungry, stay foolish

bloghelden, 10 jaar webloggen in Nederland

Belangrijke dingen uit het verleden dienen opgetekend te worden voor het nageslacht in de toekomt. Dan is er altijd terug te blikken of het hoe het vroeger ging. Niet om te kijken hoe slecht het ging of juist hoe goed, maar om de oorsprong duidelijk te hebben. Dat werd vroeger al gedaan en dat wordt nog steeds gedaan.

Ikzelf ben namelijk nog altijd blij dat ik op school nog met een doka en loden letter bezig ben geweest, terwijl ik dat tegenwoordig allemaal in In Design, Photoshop en Illustrator doe. Maar de oorsprong is wel degelijk belangrijk. Dan weet je van bepaalde dingen nét iets meer, waar het vandaan vandaan komt. Al is het maar de thermologi of schrijfwijze.

En vanaf heden is ook het verleden, de geschiedenis en de oorsprong van het webloggen in nederland voor eens en altijd vast gelegd. In het boek Bloghelden van Frank Meeuwsen staat het namelijk allemaal. De  10 jaar tussen 1995 en 2005 van het webloggen in ons land.

Ik heb hem nog niet, maar weet zeker dat ik mijn bescheiden boekenkastje er spoedig een plezier mee ga doen, want het boek ziet er super uit. Qua inhoud, zover ik het bij flarden heb gelezen, als qua inhoud wat ik zo hier en daar zie.

En helemaal in de ideologie van het samen delen en transparantheid is het boek namelijk ook gratis beschikbaar. De content is namelijk onder een Creative Commons licentie vrijgegeven aan het publiek. Wil je dus alleen lezen dan is de tekst versie beschikbaar en hiermee kun je dingen doen die je zelf wilt. Lezen, printen, opnieuw vormgeven, inspreken als audioboek of wat dan ook. Tof idee en helemaal in de lijn zoals we tegenwoordig tegen dergelijke dingen aan moeten kijken.

Leave a Reply

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS