stay hungry, stay foolish

de digitale portemonnee

Afgelopen week, donderdag, is de nieuwste functie op Hyves in gebruik genomen, Hyves Afrekenen. En hiermee begeeft het sociale netwerk zich op een vlak waar ze eerder nog niets mee te maken hadden. Het betalingsverkeer tussen mensen.

Het is vreselijk eenvoudig, het is namelijk niets meer dan een digitale portemonnee, je kunt er mee betalen, mensen geld geven en geld vragen. Handig voor als je iets voorgeschoten hebt, een gezamenlijke uitgave zoals een cadeau voor iemand hebt gedaan en dat soort dingen.

De techniek draait op die van de Rabobank en werkt hetzelfde als MyOrder, dit vorige zomer al gelanceerd is. Dit is werkelijk super, het heeft niet voor niets de Horecava Invitation Award gewonnen. Je kunt namelijk met de bijbehorende applicatie voor op de iPhone op een terras je bestelling doorgeven én gelijk betalen. Voordeel is dat je niet moeilijk hoeft te wenken naar de ober en gedoe hebt met afrekenen.

We gaan toch steeds verder en verder deze kant op, het is onafwendbaar. Vanmiddag was ik bij de AH en daar breid het aantal kassa’s waar je enkel nog met plastic kunt betalen zich ook uit. Het is nog maar een kleine stap dat we dus ook virtueel kleine bedragen met anderen uit gaan wisselen via een dienst als Hyves Afrekenen.

Leave a Reply

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS