stay hungry, stay foolish

de eerste dagen met de iPad

Vorige week vrijdag was ie voor het eerst in Nederland te koop. Bij heel wat Appledealers stonden vroeg in de ochtend rijen mensen voor de deur om er verzekerd van te zijn om het nieuwe speeltje van Apple te bemachtigen. Niet veel later, zonder enige moeite van mijn kant, en een samenloop van wat positieve omstandigheden, lag er ook al eentje bij mij op het bureau. Ik was er niet voor naar buiten geweest, heb er geen moeite voor gedaan en ik wist onderweg naar het werk niet eens dat ik een uur later zelf ook een iPad in mijn bezit zou hebben.

Dat ging dus vrij goed, ik ben dus inmiddels een weekend lang de gelukkige bezitter van iPad en moet zeggen dat ie werkelijk perfect werkt en ik er nauwelijks nadelen aan het kunnen ontdekken.

De iPad is een vrij sociaal product. Waar de mobiele telefoon een erg persoonlijk item is ende computer vreselijk afstandelijk, is de iPad in mij ogen een apparaat dat in het huis rondslingert en snel opgepakt kan worden door iedereen even iets online wil doen.

En dit is ook gelijk het eerste nadeel van de iPad, als je er met meerdere personen gebruik van maakt blijf je in- en uitloggen op de websites van de sociale netwerken en voldoet ie nooit aan alle persoonlijke eisen die je kunt stellen. Wat het helemaal af zou maken is de mogelijkheid tot het aanmaken van verschillende gebruikersprofielen.

Dat was het nadeel, als we de vlekgevoeligheid van het glimmende scherm even achterwegen laten. Verder ben ik er louter positief over. Het doet de laptop in de avond lekker op het bureau staan, brengt het internet op een erg toegankelijke manier naar de bank, de keuken en het balkon.

Ik heb me vooral verbaast over het gemak in het gebruik, het formaat dat gewoon precies goed is en, in de laatste 10 minuten vooral, het gemak waarmee je lange teksten typt. Het virtuele toetsenbord reageert precies zoals je wilt.
Dus tot nu toe, na 3 dagen zeg ik met recht: “Supergadget die iPad!”.

Op naar de iPhone 4 die reeds gereserveerd is en hopelijk ook snel verzonden gaat worden.

2 Responses to “de eerste dagen met de iPad”

 1. beeobee

  Ik heb de zelfde ervaring. Ik vraag me af of Apple straks met een iLife versie voor de iPad. Er is tenslotte ok al iMovie voor de iPhone 4.
  Ik vind mijn iPhone nu wel erg klein worden :-)

  Reply
 2. buxx

  En dat heb ik dan ook weer, na een poosje werken op de iPad de iPhone pakken is slecht voor het image van de iPhone.
  Wat een vreselijk koddig klein dingen is dat dan zeg.

  Lijkt me een hele mooie toevoeging, iLife op de iPad.

  Reply

Leave a Reply

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS